Trei ugigași tăcuți ai relațiilor, care sunt mai răi decât trădarea

Probabil toți cei implicați într-o relație înțeleg că, dacă ar fi să știe despre trădarea partenerului, le-ar fi foarte greu să treacă peste asta și să rămână alături. Acest gest – sex cu altă persoană – înseamnă începutul sfârșitului, dacă nu chiar sfârșitul.

Chiar dacă trădarea este ucigătoare, sunt alți factori, rpovocați de partener sau de noi înșine, care pot să ucidă până la ultima emoție dintre noi.

1.Nu-și acordă atenție reciprocă.

Poate și nu intenționat, dar deseori ne ignorăm reciproc în relațiile de lungă durată. Suntem prea ocupați – cu telefonul, calculatorul, cu gândurile noastre, cu fanteziile toate. Într-atât de mult, încât nu remarcăm ce se întâmplă cu partenerul nostru.

Visăm să avem copii, iar când vorbim despre asta cu partenerul, el e categori împotrivă. De ce? Pentru că în fanteziile noastre uităm să-i acordăm atenție, încât până și gândurile despre familie ajung să fie absurde, dacă emoțional nu-i ești alături.

2. Nu au încredere unul în celălalt.

Toți cei implicați într-o relație aduc cu ei o parte din relațiile din trecut. Amestecarea emoțiilor duce la momentul în care începi să te îndoiești dacă ceea ce trăiești acum este cel mai frumos și minunat lucru care ți s-a întâmplat. Să nu ai încredere în partener înseamnă indirect să-l trădezi și odată cu asta să introduci în relații îndoieli și neîncredere.

3. Insuficiență de intimitate.

Nu e vorba numai de sex. Este apropierea emoțională, fără de care apropierea fizică nu-și are rostul. Distanța emoțională dintre doi oameni poate fi mai ucigotare decât distanța reală.

Acești trei factori ucid o relație încet, dar sigur. Întâi cei doi rabdă, suferă, speră, apoi nu mai suportă și pleacă. Chiar dacă mai iubesc, chiar dacă își doresc să fie o continuare. Oare asta nu e mai rău decât trădarea?

 

Sursa :