Trei motive dure de ce femeia iubește un bărbat, dar trăiește cu altul

De ce în viaţa femeii apare acea iubire veșnică pentru bărbatul care nu este nici soțul, nici partenerul ei: o explicație importantă de la psihologul Nadejda Kuzmina.

1.Din cauza fricii de a-şi manifesta interesul

„O colegă de-a mea era foarte îndrăgostită de colegul ei, Ștefan. Era topită după el. Din păcate, nu-i putea spune nimic despre emoțiile ei, îi era teamă. Decise că la balul de absolvire totul se va întâmpla: ei vor dansa împreună și ea îi va povesti despre ceea ce simte. Acest lucru nu s-a întâmplat. Au trecut de atunci 15 ani, femeia s-a căsătorit, are copii, pare fericită. Dar de fiecare dată când merge la acel bal de absolvire și-l vede pe el, totul se schimbă. Ea încă mai crede că anume el e omul oferit de soartă.”

„Iubirea neîmplinită a vieții” poate fi oricine: băiatul vecinilor, colegul de clasă sau de facultate. E o persoană cât se poate de reală. Dacă nimic nu poate fi între ei, femeia începe să-și imagineze asta, idealizând dragostea. O relație între ei firește că nu va fi: ei îi este teamă, nu poate să facă primul pas, nu poate să pară interesată. Fără să contacteze cu acel bărbat, femeia nu poate să-l cunoască în realitate, astfel se blochează la faza romantică a iubirii. El este eroul, pe când putea fi o simplă și trecătoare iubire.

Femeile sunt învățate de mici să creadă în povești, își costruiesc imaginar în cap o situție în care ele, alături de acel bărbat, vor trăi împreună până la adânci bătrâneți. Și este greșit. E important să nu uiți de valoarea și trăsăturile partenerului real.

2. Pentru a se ascunde de problemele din relația reală

Există și alt cenariu: având un soț alături, femeia este atrasă de alt bărbat. Cel mai des e și el căsătorit: poate fi un coleg sau un simplu cunoscut. Deși s-ar păra că în relația ei e totul bine, ea știe că soțul nu este perfect, iar noaptea îl visează pe ace ideal.

Oamenilor le place să creadă că pasiunea, atenția şi dorința de a fi mereu împreună va dura o viață. Cu timpul însă dorința sexuală scade, sentimentele se schimbă, în locul dragostei apare afecțiunea, respectul și încrederea.

Perioada stabilă în relație adesea e confundată cu plictiseala. Persoana iubită îţi poate acorda mai puțină atenție, îţi poate spune mai rar cuvinte dulci. Femeia crede că nevoile ei nu sunt respectate, iar să vorbească despre asta nu are curaj. Pentru ea este mai ușor să-și imagineze că un alt bărbat o  va înțelegere. Din păcate nu este aşa.

În realitate aaceastă pasiune pentru alt bărbat e primul semn că în cuplu există lucruri nespuse și nevoi nerealizate. Dacă veți învăța să comunicați unul cu celălalt despre dificultăți, atunci veți avea o relație mult mai apropiată.

3. Inconștient realizează scenariile de familie

Deseori femeile aleg cu mintea, nu cu inima. Refuză bărbatul în prezența căruia i se taie respirația și alege unul de încredere, alături de care nu-i va fi teamă să ia un credit ipotecar. Frica de a avea încredere în propriile sentimente este o reflecție a conflictului intern, o luptă între ceea ce simte femeia şi ceea ce i se pare că trebuie să fie.

Acest „trebuie” de multe ori e împrumutat inconștient de la mama. Dacă mama a avut o experiență neplăcută, un soț-afemeiat, ea îi va transmite fiicei principala idee: “Alege-ţi un bărbat de încredere!“ Pentru fiică de încredere va însemna fără prea multe emoții. Aici e și capcana.

Învață să ai încredere în propriile sentimente, să nu -ți fie frică să aduni propria experiență. Atunci vei putea fi fericită alături de bărbatul pe care-l vei iubi cel mai mult, fără a te gândi la nimeni altcineva.

Sursa :