Trei lucruri pe care nu le-am luat din relațiile precedente

Atunci când toate lucrurile par nepotrivite și înțelegi că toate relațiile în care ai fost nu au strălucit, ai vrea să o iei de la început și să pornești o nouă aventură a vieții, în care să nu mai faci greșeli și să nu mai crezi că dragostea și fericirea se construiesc de la sine. Atunci te oprești și te întrebi: care sunt lucrurile pe care nu le-ai lua din relațiile precedente și ce-ai face ca totul să fie altfel?

  1. Amintirile neplăcute. Împlinirea de sine o capeți din momentul în care îți faci curat în gândurile și amintirile tale. Frumosul, zilele cu soare, clipele plăcute nu trebuie pierdute sau aranjate neglijent undeva pe o etajeră a sufletului nostru, lăsându-le să se prăfuiască. În ele sunt valorificate sentimentele și trăirile tale sincere și nevinovate. Ai grijă de ele și amintește-ți cu drag  de timpul când ai fost fericită. Fă-ți curat în gândurile și mintea ta. Golește interiorul de toate frustrările și temerile, amintirile mai puțin calde și luminoase. Lasă-le în trecut. Nu-ți complica viața cu memoriile ce-ți provoacă lacrimi și durere.
  2. Comparația. Fiecare om e unic. Are farmecul lui cu care poate cuceri o lume sau doar pe tine. Nu ai nici un drept să compari un om cu alt om. Pentru că astfel prin comportamentul tău s-ar putea deduce că nu te poți elibera de trecut, de un om care bântuie prin mintea ta ca o fantomă. Iar această situație complicată e greu de depășit pentru partenerul care te însoțește în viață. Dacă la rândul tău ai fost comparat/ă cu cineva, nu ar trebui să te facă să te simți minimalizat sau un om care nu e bun de nimic.
  3. Subestimările. Știu că uneori ai subestimat oameni care nu meritau acest comportament din partea ta. Poate că mai tîrziu ai conștientizat că nu ai procedat trecut: dacă nu, ar fi bine să o faci acum. Să-ți dai seama că mai întâi de toate trebuie să cunoști un om, să-i pricepi sufletul și trăirile pe care le-a a avut pe parcursul vieții. Nu poți arunca vorbe în vânt care ar putea răni și ar complexa omul care este supus unei astfel de tratări neplăcute. Odată ce ai fost subestimat/ă e corect să înțelegi că nu toții oamenii au capacitatea de a te cunoaște mai bine, iar asta trebuie să te facă să rămâi omul natural și corect. Cei care te știu, te vor aprecia pentru toate lucrurile pe care le faci și te vor ierta atunci când vei greși.

Lucrurile pe care le facem din când în când nu ne conturează viaţa, ci lucrurile pe care le facem în mod constant. –  Anthony Robbins