Trei lecții de dragoste extrem de importante, pe care femeile le înțeleg prea târziu

Uneori învățăm lecția nu din prima încercare. Mai ales atunci când e vorba de dragoste – emoție care te orbește sau îți pune pe ochi ochelarii roz. Uneori înțelegem cum stă cu dragostea mult prea târziu.

Iată trei lecții de dragoste extrem de importante, pe care femeile le înțeleg prea târziu.

1. Niciodată nu trebuie să obligi pe cineva să te iubească. Tot ce poți să faci – e să fii cea pe care cineva poate să iubească din toată inima. Restul depinde de alt om. Cât de mult nu am încerca să iubim și să avem grijă de cineva, aceasta nu va trezi emoții reciproce. Dar nu e nimic grav.

Dacă aș fi știut asta mai devreme, nu m-aș fi sacrificat de dragul bărbaților, care nu aveau de gând să răspundă reciproc. Mă responsabilizam personal, atunci când cineva nu mă iubea. Credeam că ceva nu e în regulă cu mine.

Treaba e că noi putem fi doar cea mai bună versiune a noastră, pentru a putea oferi altora maximum motive să ne iubească. Altfel nu putem forța pe nimeni să simtă ceva pentru noi.

„Nu fi femeie care are nevoie de un bărbat. Fii femeia de care bărbatul are nevoie.” Nu trebuie să iubești pe cineva doar pentru că acesta te iubește. Alegerea e de partea noastră.

2. Fiecare om iubește în felul său și oferă acea iubire pe care poate să o ofere, nu acea pe care o așteptăm noi.

Fiecare om își exprimă emoțiile în felul său. Nu poți să spui cuiva cum trebuie să te iubească. Dragostea este reflecția sufletului omului. Începe să accepți iubirea lui așa cum este ea. Apreciază și mulțumește pentru asta.

3. Dragostea nemărginită nu trebuie să fie doar față de cineva, dar și față de tine.

Putem să iubim în anumite condiții, putem să criticăm și să venim cu obiecții. Dar dacă vom înceta să facem asta, putem să simțim adevărata dragostea. Trebuie să începi cu tine: să începi să te iubești în toate aspectele, apoi să simți ceva față de alți oameni.

 

Sursa :