Trecutul nu te definește. Acceptă-l și mergi mai departe

Poate că ai avut un trecut dificil. Poate că în viață ai făcut multe greșeli. Ai trecut prin multe momente dificile. Ai trecut prin multe dezamăgiri și cu mare greu ai reușit să împiedici viața să se destrame. Ai făcut greșeli care au te-au dus într-un punct mort, iar deciziile pe care le-ai luat le-ai regretat de foarte multe ori.

Dar în ciuda tuturor acestor lucruri, alegeri, experiențe, ai avut și momente fericite. Momente când ai simțit că trăiești din plin viața. Ai fost fericită. Oare toate aceste amintiri nu sunt demne de a reveni din când în când la ele? 

De multe ori acorzi prea multă atenție răului, neînțelegând pe deplin cât de frumoasă, de fapt, este lumea. Toate acestea se întâmplă pentru că ești prea supărată pe tine însăți pentru toate deciziile și greșelile din trecut. Încă nu ești pregătită să te ierți și să accepți trecutul tău așa cum este.

Oprește-te! Chibzuiește! Fără lacrimi, fără regrete.

Orice ai face, nu vei putea rescrie trecutul, nu vei putea schimba nimic. Adună toate amintirile tale laolaltă și acceptă-le ca pe o parte importantă a vieții tale. Dacă nu ar fi fost ele, azi nu ai fi fost tu, nu ai fi fost cea care ești azi. Răni, suferințe, nopți nedormite, toate acestea te-au făcut să fii cea care ești azi. Acceptă-le! Nu mai continua să te adâncești în trecutul tău, doar vei pierde timpul. 

Uneori, lucrurile nu sunt așa cum ți le-ai imaginat, nu sunt așa cum te-ai așteptat să fie. Dar poți oare să le schimbi? Dacă da, mergi înainte și fă asta. Dacă nu, atunci singura cale este să găsești suficientă putere în tine ca să le accepți și să mergi înainte. În practică, totul este mult mai complicat decât în teorie și înțelegi că nimeni nu va face ceva în locul tău.

Schimbarea trebuie să vină de la tine.

Dacă vei decide să regreți, toată viața vei suferi. Dacă vei decide să te ierți pentru toate greșelile din trecut, vei rămâne surprinsă cât de frumoasă este viața. Concentrează-te pe prezent, pe crearea unei vieți mai bune. Azi, aici și acum. Concentrează-te pe ceea ce poți face chiar acum. Niciodată nu uita de visele tale.

Nimeni nu îți va oferi a doua șansă să întorci timpul înapoi și să schimbi ceea ce regreți. Fii suficient de puternică încât să accepți trecutul și mergi mai departe. Eliberează-te de greutatea sufletească pe care o duci de ani de zile și concentrează-te pe prezent. Acesta este singurul lucru care îl poți face.

Sursa :