Trebuie să-ți fie frică nu de lipsa dragostei, ci de o iubire fără rost

De câte ori ai iubit cu adevărat? O dată, cel mult de două ori în viață? De câte ori ai vrut să cedezi de dragul omului de alături și de câte ori ai vrut să pleci de dragul tău? De câte ori ai simțit că acolo ți-e locul și ți-e casa și de câte ori ai știut că iubești fără rost? Cel mai probabil în viață ai trăit și una, și alta și, cu siguranță, ai înțeles că nu există chin mai mare decât să iubești nepotrivit. Ți-e teamă de singurătate? Să-ți fie teamă mai mult să iubești de unul singur.

Nu e grav să pleci și să-ți aduni gândurile. Să înțelegi că el nu e omul potrivit și că poate așa e mai bine. Nu a fost dragoste, deci așa a fost să fie. Dar e grav dacă decizi să rămâi și știi că nu te iubește. Sau că tu nu mai iubești. Atunci timpul tău nu are valoare și fiecare clipă e doar o amânare a deznodământului. Te zbați pe uscat și suferi cu fiecare zi mai mult. Vrei afecțiune, vrei grijă, vrei să oferi, dar nu ai cui și nu ai motive. Găsești alături un om rece. Sau tu ești deja prea indiferent ca să mai primești dragoste.

Trebuie să-ți fie frică de o iubire trăită pe jumătate. Și din teama asta să lupți și mai mult, să cauți și mai mult și să găsești până la urmă omul tău. Să păstrezi apoi. Să te înveți să prețuiești. Doar așa vei fi un om fericit. Doar așa nu vei fi nevoit să trăiești ceea ce nu-ți dorești. De ce să regreți dacă poți să procedezi corect acum?

Trebuie să-ți fie frică nu de lipsa dragostei, ci de o iubire fără rost.

Foto: baskino.club