Trebuie să poți să închizi o carte plictisitoare, să nu privești filme proaste, să renunți la jobul pe care nu-l iubești și să te desparți de oamenii care nu te prețuiesc

Defectul cel mai des întâlnit la majoritatea oamenilor e că-și impun să facă ceea ce nu vor. Stau acolo unde nu se simt bine și de foarte multe ori trăiesc după cum vor ceilalți. Așa oameni mereu au un gol pe suflet, sunt neîmpliniți și de fiecare dată știu doar să reproșeze. Ei nu înțeleg că cel mai important lucru în viață e să știi să fii stăpân pe tine și să ai curajul de a o lua de la început.

Iar secretul unei vieți fericite vine din atitudinea, curajul și principiile pe care le ai. Niciodată nu te vei simți un om împlinit și norocos dacă vei avea o muncă pe care nu o suporți, dacă vei sta lângă un om doar din deprindere, din milă sau din interes, dacă vei pune preț pe vorbele lumii.

Trebuie să poți să închizi o carte plictisitoare, să nu privești filme proaste. Ceea ce te plictisește și nu contribuie cu nimic bun la dezvoltarea ta, te face să stai pe loc, să te limitezi doar la niște lucruri fără sens. Continuând să te ocupi de lucruri plictisitoare vei rata esențialul din viața ta.

Trebuie să poți să renunți la jobul pe care nu-l iubești și să te desparți de oamenii care nu te prețuiesc. Serviciul nu e doar o sursă de bani, dar e și locul care îți aduce o anumită împlinire sufletească. Un loc de muncă cu un șef sever și ursuz, cu colegi invidioși îți  aduc doar stres, iar diminețile sunt un calvar, fiindcă nu ai nici o plăcere să muncești acolo unde nu te simți bine. Iar oamenii care nu te prețuiesc te duc spre dezamăgire, subestimare și epuizare. Obosești să le oferi timp, atenție, bani, iar în schimb să primești indiferență. Din această cauză trebuie să alegi ceea ce-ți face bine, ceea ce te face fericit.

Uneori trebuie să-ți acorzi mai multă atenție ție însăși și să te iubești. Atunci nu vei da dovadă de egoism, dimpotrivă: vei contribuia la fericirea ta.

Trebuie să poți să închizi o carte plictisitoare, să nu privești filme proaste, să renunți la jobul pe care nu-l iubești și să te desparți de oamenii care nu te prețuiesc. – citat cu autor anonim