Trăsăturile unei iubiri nevrotice, de care trebuie să te îndepărtezi

Fiecare dintre noi dorește să aibă o relație stabilă și de durată. Cu părere de rău, puțini sunt cei care reușesc să mențină iubirea, respectul și afecțiunea în timp. Vinovați nu sunt nimeni alții decât noi înșine. Noi, cei care avem așteptări prea mari, care complicăm lucrurile și cerem de la partener ceea ce nu-l caracterizează sau nu-l face fericit.

Neînțelegerile, certurile și isteriile duc spre dezvoltarea unei iubiri nevrotice. Relațiile sănătoase sunt bazate pe comunicare, încredere și înțelegere. Când partenerii se controlează reciproc, sunt conduși de o gelozie bolnavă sau încearcă să impună păreri și reguli, relația în care sunt implicați devine toxică și nevrotică.

Trăsăturile unei iubiri nevrotice: 

1. Crezi că nu trăiești iubirea adevărată. Această senzație apare atunci când mereu ești în căutarea partenerului perfect. Crezând că doar așa ai putea cunoaște fericirea. Oameni perfecți nu există, iar fericirea vine din lucrurile mici, din al tău suflet.

2. Incapacitatea de a-ți asuma responsabilitatea față de propria viață și de a-ți controla relația cu propria ta persoană. O astfel de atitudine naște nemulțumiri care sunt îndreptate spre partener, iar pentru fiecare eșec al tău tău este vinovat nimeni altul decât omul de alături.

3. Așteptări mărețe. Atunci când așteptările sunt mari, dragostea niciodată nu este suficientă. Din această cauză apar reproșurile, nemulțumirile, controlul, gelozia necontrolată.

4. Reacții negative asupra oricărei fapte inconștiente făcută de partener. Este omenește ca cel de alături să uite să te apeleze, să te critice constructiv, să nu fie de acord cu unele decizii și păreri luate de tine. Dar asta nu înseamnă că nu te iubește sau vrea ca să suferi.

5. Emoții false. Trecutul nu trebuie să fie implicat în prezent. Nu este corect să compari oameni și întâmplări din trecut cu cele din prezent. Trecutul este o experiență și o lecție de viață. Prezentul este șansa de a nu repeta greșelile făcute cândva și de a lua decizii corecte.

Iubirea este un sentiment divin care trebuie să fie reciproc și întreținut cu multă răbdare, înțelegere, respect și cu obiective împărțite la doi.

Cu drag, Mary!