Trăsături mai puțin apreciate ale tuturor relațiilor fericite

Orice relație are propriile dificultăți și niciodată nu a fost prea ușoară. Ni se pare deosebit de dificil atunci când ne întâlnim cu anumite greutăți în relația noastră și trebuie să depășim anumite obstacole.

Ni se pare că avem de de urcat cel mai înalt munte al greutăților. Totuși există un anumit semn pe care noi deseori îl subestimăm și îl trecem cu vederea, dar care ne demonstrează că relația pe care o avem este absolut minunată.

Pentru a avea o relație ușoară, armonioasă, stabilă, trebuie să avem curajul să găsim în noi înșine putere să credem în dragoste, chiar dacă curând am trecut printr-o despărțire dureroasă și traumatizantă. Mulți dintre noi subestimăm foarte mult o relație ușoară.

Ni se pare oarecum ireală, pentru că am suferit și nu mai credem că mai există și relații fericite, fără scântei și durere. Nu, relațiile necesită timp și efort. Mult timp și efort. Pur și simplu nu ne mai putem permite să fim leneși și să așteptăm ca relația de la sine să devină puternică.

Orice relație trece testul timpului.

Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne trezim dimineața știind că în relația cu persoana iubită ne așteaptă doar muncă grea, suferință și lacrimi. Nu trebuie să ne simțim de parcă am avea de trecut prin cel mai mare pustiu.

Unele din cele mai bune și fericite relațiii personale funcționează tocmai datorită ușurinței pe care o au partenerii între ei. Iată câteva semne că relația pe care o avem este una ușoară, cu viitor:

Siguranță.

Nu putem sta într-o relație în care mereu ne simțim amenințați. Dacă în compania celui drag ne simțim în siguranță din punct de vedere fizic, sexual și emoțional, e relația potrivită.

Lipsa grijilor.

Am uitat deja ce înseamnă griji. Știm perfect la ce să ne așteptăm din partea partenerului.

Fără neînțelegeri.

În relația pe care o avem respectul e la el acasă. Dacă cineva din noi greșește, ne cerem imediat scuze. Nu suntem cei care își aruncă ranchiuna unul împotriva celuilalt. Toate acestea sunt meschine pentru noi, de aceea avem o relație frumoasă.

Prietenii.

Partenerul acceptă noii prieteni din viața noastră, nu ne interzice să ne vedem cu ei sau cu familia. Relația noastră este bazată pe înțelegere reciprocă.

Împreună.

Ne place să petrecem cât mai mult timp împreună și ne bucurăm unul de compania celuilalt. Ne distrăm foarte bine împreună.

Ne simțim bine mereu.

Partenerul nostru ne adoră așa cum suntem, cu toate ciudățeniile și defectele. El ne permite să fim noi înșine, ceea ce ne ajută să fim naturali și să ne acceptăm așa cum suntem.

Confort.

Ambii ne simțim foarte confortabil în relația pe care o avem împreună. Putem vorbi despre orice, la fel cum putem tăcea, dar vorbesc sufletele noastre. Este un lucru minunat pentru o relație de succes.

Sursa :