Trăsătura feminină care de cele mai multe ori respinge bărbații

Suntem mult mai emoționale și sociabile, pretindem multă atenție și uneori ne grăbim prea mult. Știi ce trăsătură a femeilor respinge majoritatea bărbaților? Nu ascultăm când ei ne vorbesc.

Dar a asculta atent o persoană este cea mai bună metodă de a-i demonstra că noi o prețuim și vrem să o înțelegem. Aceasta se numește ascultarea activă.

Ascultarea activă nu este doar atunci când asculți și te gândești la ce o să răspunzi, întrerupând persoana care vorbește sau să aștepți ca interlocutorul să tacă ca tu să poți să vorbești. Multora ne este specific acest comportament. 

Pune-i o întrebare și nu mai spune nimic.

Există un motiv de ce unor femei le este dificil să dea o întrebare și apoi să tacă. De multe ori motivul este că ele nu vor să știe răspunsul. 

Asta este adevărat. Ele fie nu dau întrebări, fie adresează întrebări dar nu ascultă răspunsul. Ele răspund pentru bărbat, pentru că le este frică de ce poate spune el.

Însă atunci când vorbești dar nu asculți, chiar și atunci când adresezi o întrebare, bărbatul se poate gândi că ție nu îți pasă ce vrea el să spună. Pare că dai o întrebare doar pentru că te simți obligată să o faci, dar în realitate ești indiferentă față de ce spune el.

Acesta este un sentiment îngrozitor. 

Când cineva se comportă cu tine în acest mod, devii iritat, începi să crezi că acea persoană nu te prețuiește. Dar nu există nimic mai frumos decât atunci când ți se permite să îți exprimi liber sentimentele cele mai profunde.

De obicei femeilor le este mai ușor să vorbească, dar acest lucru nu înseamnă că întotdeauna ne exprimăm cele mai profunde sentimente. A fi emoțional nu înseamnă a înțelege și a exprima clar sentimentele.

Majorității bărbaților le este dificil să își exprime emoțiile. De aceea, atunci când îi adresezi o întrebare, el are nevoie de timp pentru a se gândi și a găsi cuvintele potrivite. Când nu îl presezi cu răspunsul, ai oportunitatea să afli mult mai multe despre el. 

Te poți uimi cât de profundă poate deveni relația voastră dacă vei tăcea după ce îi dai o întrebare. Acest lucru vă va apropia și îl va determina pe el să te iubească și să te respecte mai mult. El va simți că îi respecți timpul, gândurile lui și nevoia sa de a-și exprima sentimentele.

Data viitoare, când vei dori să afle la ce se gândește sau ce simte partenerul tău, oferă-i timp pentru a se gândi. Acest lucru va spori afecțiunea în relație.

Dacă nu vei să îi sabotezi intenția de a răspunde, atunci nu vorbi, ci învață să asculți.

Această ascultare activă este aplicabilă nu doar pentru relațiile romantice. Aceasta este o aptitudine valoroasă pentru o multitudine de situații.

Sursa :