Trăiți fiecare clipă cu responsabilitate și veți avea o viață pe care nu o veți regreta

Noi, adulții, suntem un exemplu pentru adolescenți şi copii. De asta trebuie să avem un comportament decent și demn, dacă dorim tineri care să ne respecte, tineri educați, cu valori. Am certat mulți oameni care înjurau în public, aruncau gunoiul pe stradă, făceau glume proaste. Mi s-a vorbit urât şi mi s-a reproşat că o fac pe perfecta. Nu sunt perfectă. Sunt om. Logic că greşesc.

Recunosc, înjur uneori, dar nu în stradă, nu în prezența colegilor, prietenilor, oamenilor în vârstă. Îmi descarc supărarea acasă sau în locul meu preferat, acolo plâng, spun ceea ce mă doare. Dar nu de față cu copiii. Copii sunt viitorul. Toți ne dorim unul mai frumos, prosper. Dar trebuie să realizați că totul depinde voi. Ce cultivați, aceea culegeți.

Imaginați-vă că ați cultivat flori. Nu le-ați îngrijit, nu le-ați udat. Cum credeți: vor înflori? Poate și vor înflori, dar nu vor avea parfum, vor fi vestejite şi nu vor emana frumusețe. Iar ale vecinului vor fi perfecte. De ce? Simplu, el a ştiut ce să le ofere. Înțelegeți? Nu cereți prea multe, dacă nu oferiți nimic. Ce veți oferi, aceea veți avea. Trăiți fiecare clipă cu responsabilitate și veți avea o viață pe care nu o veți regreta.

Cu drag, Mary!