Trădarea are vindecare! Cum să-ți revii după ce omul iubit te-a trădat

Trădarea ascunde emoții copleșitoare. Te simți pustiită, distrusă de omul în care ai avut cea mai mare încredere. Nu mai crezi în iubire, în relații sănătoase, nu mai crezi că există fidelitate, demnitate, adevăr.

Simți că ai obosit, ai o stare de încordare în tot corpul, trăiești o frustrare teribilă că totul s-a sfârșit exact așa. Suferi enorm, nu mai vrei să mănânci nimic, nu mai vrei să vorbești cu nimeni, te doare corpul și sufletul.

Și totuși, te poți vindeca după această experiență tristă. Poți să regăsești în tine puterea de a merge mai departe. Poți să renaști din cenușa propriilor sentimente. Doar îmbrățișează această idee, lasă lucrurile să se întâmple într-un anumit fel.

Pentru început, acceptă faptul că s-a întâmplat. De multe ori, creierul blochează acest adevăr, refuză să creadă realitatea, se refugiază într-o lume paralelă, acolo unde el încă este fidel, acolo unde trăiți fericiți în doi.

Nu vei putea trăi așa la nesfârșit. Acceptă faptul că el a purtat măști, că s-a folosit de tine, că a manipulat așa cum a vrut. Acceptă faptul că nu va mai fi alături de tine. Accceptă durerea care crește din această constatare tristă.

Firește, știind despre trădare, trăiești un adevărat șoc. Nu te-ai așteptat, nu ai avut acest scenaru în cap. Dar conștientizarea adevărului este un pas înainte, este poarta către un alt fel de drum, drumul tău.

Nu ascunde emoțiile tale

Este mult mai sănătos să lași durerea să-ți inunde gândurile, decât să ascunzi această durere. Vei procesa totul, vei trăi fiecare clipă de nefericire, apoi vei avea curajul să lași acele gânduri să plece. Te vei elibera pentru totdeauna.

Este în regulă să plângi, dar nu este corect să-ți asumi întreaga vină pentru că s-a întâmplat. Plângi pentru gestul său, nu pentru comportamentul tău. Tu nu ai făcut decât să lupți pentru o iubire care s-a sfârșit.

Ai lăsat sentimentele să te copleșească, ai crezut orbește în voi. Dar este timpul să separi acest „noi” de „eu”. Nu uita că exiști tu, ai un suflet care trebuie protejat, ai o inimă care trebuie vindecată. Ai un prezent și un viitor.

Dacă ai nevoie de ajutor, cere ajutorul. Dacă simți că vrei să călătorești în toată lumea, fă asta. Nu-ți opri gândurile la acel om, nu trăi cu trecutul. Lasă alte lucruri să se întâmple, tu să fii personajul principal în aceste momente.

Să nu îți fie teamă să apelezi la un psiholog, el te va ajuta să înțelegi cât de mult contezi, să faci diferența între bine și rău, între realitate și iluzie. Lasă frica, lasă îngrijorările, găsește resurse pentru a merge mai departe din tot ce te înconjoară.

Nu accepta o trădare repetată, dacă este peste limitele tale. Nu accepta umilirea, dacă trece de propria demnitate. Nu te minți că totul este bine, dacă nu este așa. Trădarea este o parte din viața ta, așa cum acest prezent și toate experiențele minunate ce urmează să vină sunt parte din viața ta.

© De Vorbă cu Tine