Trădarea are vindecare! Cum să-ți revii după ce omul iubit te-a trădat

Trădarea ascunde consecințe grave. Stările pe care le poate declanșa sunt echivalente cu cele determinate de o boală sau un deces:

– lipsa poftei de mâncare;

– depresie severă;

– oboseală acută;

– furie;

– frustrare;

– suferință fizică și psihică;

– pierderea încrederii în sine.

Suferința provocată din cauza trădării este groaznică. Dar, până la urmă, ce este trădarea? Trădarea poate fi atunci când cineva îți spune un lucru, dar face altceva. Trădarea poate fi atunci când cineva poartă măști pentru a-și atinge scopurile. De asemnea, trădarea este egală cu manipularea, cu neadevărul care îți este spus de oamenii apropiați.

Trădarea nu constă dintr-un neadevăr. Deoarece majoritatea dintre noi, oamenii, mascăm o parte din cine suntem cu adevărat. Ne ascundem trecutul, greșelile, pentru a avea o părere bună în ochii altora. Paradoxal, spunem că prețuim adevărul.

Doar că nu acceptăm unele situații, nu acceptăm realitatea așa cum este, negăm de foarte multe ori adevărul și nu dorim să recunoaștem adevărata față a lucrurilor.

În momentul în care afli că ai fost trădată, șocul emoțional este direct, iar încrederea pe care ai avut-o în persoana respectivă își pierde din valoare. Acele momente în care conștientizezi adevărul sunt greu de traversat. De aceea, este bine să-ți accepți emoțiile și să nu le inhibi.

Dacă vrei să plângi, fă-o – este mult mai sănătos decât să-ți negi trăirile. Nu e corect să te învinovățeșești, pentru că te-ai lăsat dusă de emoții și sentimente, dar nu ai gândit la rece și ai crezut orbește în omul de alături.

În prezent trebuie să fii mai atentă la ceea ce ți se spune. Totodată, alege-ți cu grijă oamenii care vor face parte din viața ta, pentru că ei te repezintă. Ceea ce se întâmplă cu tine nu se vorbește cu familia sau cu prietenii, ci un psiholog, care te va ajuta să depășești încercările cu care te ciocnești.

Când simți că trebuie să pleci – pleacă. Nu te minți pe tine însăți și urmează-ți drumul. Trădarea e doar o experiență și nu sfârșitul viitorului tău.

Cu drag, Mary!