fb

Totul trece, inclusiv iubirea. Și totuși, rămâne ceva mai important decât orice…

Am simțit dragostea, am trăit-o, la fel ca și tine. Dar pot spune cu convingere că totul trece. Clipele frumoase, durerile, trădările, dezamăgirile, momentele de vis, până și iubirea.

De foarte multe ori, cu părere de rău, iubirea este confundată cu îndrăgostirea. Dragostea și îndrăgostirea sunt două emoții diferite, iar cel care nu are capacitatea să le deosebească se avântă într-un joc dureros și pe alocuri chiar murdar. Tinerii de azi spun că se iubesc după ce se cunosc de câteva zile. Poate e adevărat, dacă peste o săptămână nu s-ar despărți cu o simplă poastare pe facebook: „Ești un om bun, dar cred că nu ne potrivim.” Se părea că e atât de frumos, doar s-au iubit la lumina lumânărilor, au împărtășit câteva dorințe și visuri. Până la urmă au rămas ambii cu câteva poze, amintiri și iluzii.

Iubirea vine la pachet cu respectul, reciprocitate și dorința de a lupta pentru relația în care te-ai implicat. Îndrăgostirea e doar o plăcere de moment. Ce le unește? Ambele trec. Trec anii, omul  de lângă tine are pielea zbârcită, mâinele noduroase și mersul lent. Din acel om frumos, zvelt și puternic găsești un ursuz cu riduri. Totuși, tu simți ceva pentru el. Unii vor zice că-i deprindere. Poate au dreptate, deoarece știi foarte bine că nu mai trăiești acele emoții de altădată. Iubirea a trecut, au trecut nopțile în care vă adorați furtunos, au trecut clipele de nebunie, certurile mici sau complicate. Au trecut grijile și situațiile în care erați pe muchie de cuțit.

Totul a trecut, dar a rămas mult mai mult. Ceva ce nu poți explica prin cuvinte. Toți văd un om bătrân, tu mai vezi acea sclipire în ochi. Sărutul nu mai este pasional, acum e ca cerul plin de stele, mesterios, profund. Nu mai faceți sex, acum simțiți cum inimele voastre vorbesc. Corpurile voastre au o chimie între ele. Nu vă mai certați de la nimicuri, acum sunteți capabili să priviți analitic lucrurile. Atunci când vă țineți de mână simțiți universul și știți că iubirea a trecut. A trecut iubirea cea naivă, copilăroasă și încăpățânată. Acum trăiți o iubire matură și complicată. Va trece și ea, atunci când cerul o să vă cheme printre nori.

Cu drag, Mary.