Totul este mai ușor decât crezi: nu-ți place ceva – schimbă acel lucru și nu te mai smiorcăi!

Sunt oameni care constant se plâng de munca lor. Îi descurajează salariul prea mic, îi deprimă monotonia muncii ori îi obosesc ritmul prea alert.

Consider că în această situație totul este extrem de ușor. Nu îți place ceva, schimbă acel lucru. Ai toată puterea necesară să îți transformi viața în ceva frumos.

Dacă nu te simți confortabil într-o relație – desparte-te de partener . O persoană care nu îți oferă emoția și lucrurile de care ai nevoie va fi doar o povară în viața ta.

Dacă partenerii profesionali au o atitudine ostilă față de tine – înlocuiește-i. Pentru o muncă eficientă contează cooperarea.

Dacă ți-ai cumpărat o haină care nu îți stă bine – dă-o altei persoane. Poartă doar piese vestimentația care te avantajează.

Dacă dormi rău – reevaluează-ți starea de spirit. La baza unui somn calitativ stă armonia interioară, altfel o stare tensionată te va ține treaz.

Dacă ești bolnav – tratează-te. Amânând asta doar vei înrăutăți situația.

Dacă nu îți place țara/orașul în care locuiești –  mută-te. Niciodată nu vei fi fericit acolo unde nu simți că aparții.

În cazul în care nu acționezi pentru a schimba ceva, înseamnă că te complaci în starea de victimă. Atunci, în acest context, te simți bine când plângi, suferi, ești compătimit ori influențat în acțiunile tale. În curând devii captiv acestui ipostaze și renunți să o înlocuiești. Ulterior, te percepi ca o persoană neputincioasă, astfel încât îți pierzi motivația.

Cel mai probabil modul tău de viață constă în dorința de a te victimiza, deoarece rolul de luptător te sperie.

A fi slab este o decizie, acest rol este o alegere. Dacă dorești să schimbi ceva, numai tu poți să acționezi.