Tot ce aș vrea să-i spun fiicei mele despre bărbați, dragoste și viață – destăinuirile unei mame

Draga mea fiică,

Într-o zi te vei naște, nu știu când, sper să fie o zi cu soare. Dacă nu, trebuie să știi că aici, pe pământ, sunt și zile ploioase și geroase. Pentru toți ar putea fi urâte, pentru tine s-ar putea să fie plăcute și chiar frumoase, în dependență de caracterul pe care îl vei avea.

Vreau să știi un lucru important – ca să trăiești aici, în această lume, trebuie să lupți corect. Cazi – ridică-te. Greșești – corectează-te. Oamenii nu au nevoie de lacrimi și văicăreli. Cei plângăcioși sunt repede dați la o parte. Dacă vrei să fii o învingătoare, trebuie să nu te dai bătută, ci să găsești mereu o cale de ieșire.

Niciodată nu alege drumul cel mai ușor, deoarece te va duce spre dezamăgire. Nu aștepta să ți se dea totul gratis, muncește din greu pentru ceea ce vrei să obții, doar așa vei învăța să prețuiești.

Înainte de a crede în oameni trebuie să-i testezi, astfel vei afla dacă merită cu adevărat a ta atenție. Prietene adevărate nu există, de aceea secretele și durerile pe care le ai trebuie plânse pe al meu umăr sau pur și simplu lasă-le în al tău suflet. Trebuie să mai știi că-ți vor fi ruinate multe visuri, doar că totul depinde de tine. Tu trebuie să crezi în ceea ce dorești cu adevărat și să muncești asupra dorințelor tale.

Iubita mea fiică, să iubești adevărat, nu conteză că vei fi dezamăgită, trădată sau manipulată. De fiecare dată când te vei îndrăgosti să iubești așa cum simți, să nu ai frica de a-ți arăta sentimentele, să nu ai frica de a fi Tu. Nu căuta fericirea, atât timp cât poți vedea, merge și vorbi, ești un om fericit, mulți și-ar dori să fie sănătoși, dar nu sunt.

Acolo unde ești în plus nu este nevoie de eforturi, fiecare om are omul său. Cei care nu te vor, nu vor aprecia nimic din ceea ce vei face pentru ei. Nu uita că ai demnitate, nu te lăsa lovită și înjosită. Nu fi limitată, învață una, două limbi străine, câte vrei tu. Fii cochetă și îngrijită.

Înjură în șoaptă atunci când te doare sufletul și nu-ți arăta în public tristețea, pentru că nimeni nu este vinovat de ceea ce trăiești. Tu ești reponsabilă de alegerile pe care le iei. Desparte-te frumos de oameni și nu fi bârfitoare, ai grijă de viața ta, trăiește-o intens.

Călătorește cât mai mult și să nu ai frica de a încerca lucruri noi. Nu te lăsa întreținută, pentru că în așa mod vei deveni dependentă de acel om, iar asta înseamnă că și libertatea ta nu va fi în totalmente libertate. Nu-ți fie rușine să muncești. Oricine ai fi, tu alegi, fă-o bine și pune suflet  în ceea ce faci.

Eu îți voi prinde cosițe și voi avea grijă să-ți fiu un bun model de urmat. Tu bucură-te de viață și cunoaște-o pe deplin.