Toate lucrurile făcute de tine ți se vor întoarce! O parabolă înțeleaptă despre regula bumerangului în viața noastră

Niciodată nu știm ce consecințe vor avea anumite lucruri. Dar Universul are o regulă numită regula bumerangului. Tot ce facem, mai devreme sau mai târziu se reîntoarce la noi într-o formă sau alta. Această povestioară învață că mereu trebuie să știi cum să acționezi într-o situație anumită.

La începutul secolului XX un fermier din Scoția se întorcea acasă. Trecea pe lângă o localitate, când auzise un strigăt de ajutor. Atunci bărbatul se aruncase să ajute un biet copil prins în beznele unei mlaștini.

Băiatul încerca exasperat să scape de teroarea naturală, dar mișcările sale jucau în defavoareal lui. Fermierul a rupt rapid o creangă și i-o întinse drept colac de salvare. Atunci când s-a trezit la mal, în liniște și siguranță era atât de agitat încât nu putea spune un cuvânt. Nu își putea crede fericirea – era salvat!

– Să mergem la mine acasă, – i-a propus bărbatul. – Tu ai nevoie să te calmezi și să te încălzești.

– Nu, nu, – a zis strident copilașul, – mă așteaptă tata. Cred că își face griji enorme.

Privindu-l cu recunoștință, băiețelul a fugit…

Următoarea dimineață, fermierul a observat că de porțile sale se apropia o caretă elegantă și luxoasă. Din ea a ieșit un bărbat solid, bine îmbrăcat și a întrebat:

–  Care dintre voi i-a salvat viața copilului meu ieri?

–  Ăsta sunt eu – a spus timid țăranul.

–  Cât vrei pe asta?

– Nu mă ofensați, domnule. Nu îmi sunteți dator cu nimic, am procedat așa era corect.

– Nu, eu nu pot lăsa un astfel de gest fără de recompensă. Fiul meu îmi este nespus de drag. Numește orice preț – a insistat oaspetele.

– Chiar nu vreau să insistăm pe acest subiect. La revedere – fermierul s-a întors și s-a îndreptat spre casă. Atunci de după colț țopăi copilul bărbatului.

– E copilul dumitale? A întrebat bogătașul.

– Da – răspunse mândru fermierul.

– Uite, facem o înțelegere. Îți iau fiul la Londra și îi achit studiile.

Au trecut ceva ani. Fiul fermierului a finalizat școala, apoi universitatea de medicină, iar de curând numele său răsuna în toată țara, apoi în toată lumea. Se făcu cunoscut drept geniul ce a descoperit penicilina. Numele său era Alexander Fleming.

Înainte de război la spital ajunsese, în stare gravă, acel băiat de bogătaș. Viața îi fu salvată chiar de Alexader.

Numele bărbatului înstărit era Radolph Churchill, iar al fiului salvat de două ori – Winston Churchill, care avea să devină prim-ministrul Angliei.

Churchill junior zise : cele făcute de tine, ți se vor întoarce.

Sursa :