Toată vina este a lui! 10 feluri de a fi ale omului toxic, care va distruge relația voastră

Fiecare dintre noi, la un moment dat în viață, luăm decizii greșite, îi rănim pe cei dragi, spunem lucruri pe care le regretăm mai târziu și ne străduim prea mult să obținem ceea ce ne dorim. Dar nimic din cele descrise mai sus nu ne face să fim oameni toxici, ci doar niște oameni obișnuiți. Oameni care greșesc, cresc, învață.

Oamenii toxici sunt total diferiți. Ei niciodată nu învață. Ei niciodată nu-și analizează comportamentul și nici nu le pasă că ar putea răni pe cineva cu comportamentul lor. Comportamentul toxic este obiceiul de a reacționa într-un anumit mod la oamenii din jur. Persoanele toxice sunt inteligente, dar au un nivel scăzut de inteligență emoțională.

Aleg ca victime persoane bune, blânde, dispuse să muncească din greu pentru binele relației. Dacă simți că ești într-o relație romantică cu o persoană toxică, sunt șanse mari să suferi mult timp din această cauză.  Iată tipurile de oameni la care ar trebui să fii mai atentă:

1. Autoritarul

Nimeni nu ar trebui să ceară permisiunea cum să se îmbrace, cu cine să petreacă timpul liber, cum să cheltuie banii. Nu este nimic rău în a fi deschis cu partenerul, însă doar tu trebuie să decizi cum trăiești. O relație sănătoasă susține și dezvoltă opinia independentă, dar nu o suprimă.

2. Cel care cere, dar nu oferă nimic

Relațiile sunt construite pe capacitatea de a oferi și a primi. Dacă ești cu cineva care este obișnuit doar să ia, niciodată nu vei primi nimic în schimbul la ce faci pentru persoana iubită. Gândește-te ce îți oferă această relație și dacă nu cumva pune la îndoială valoarea ta. Ești om și ai o cantitate limitată de resurse emoționale. Împarte energia ta doar cu oameni demni.

3. Tipul absent

El este tipul de persoană care nu îți răspunde la mesaje sau apeluri și o face doar atunci când îi convine sau își dorește ceva anume de la tine. Ajungi să te întrebi dacă nu cumva l-ai supărat. Cu toate acestea, într-o relație sănătoasă, acest tip de ghicire dacă îi pasă de tine sau nu, nici nu ar trebui să existe.

4. Manipulatorul

El este tipul care îți fură din energie, din fericire, de parcă i-ai fi datoare cu ceva. Niciodată nu-ți spune întreg adevărul sau chiar te minte deschis. El te va asculta, te va calma, îți va spune ceea ce vrei să auzi, apoi îți va ruina viața. Va distorsiona faptele, va scoate cuvintele din context și le va folosi împotriva ta. Cearta ta cu el va intra într-un cerc vicios, rupând orice speranță de a soluționa problema. Va folosi toate slăbiciunile tale împotriva ta.

5. Inventatorul

Se laudă pe sine și te umilește pe tine. Mereu te va minți deschis, iar în cuvintele sale nu există deloc sinceritate. Îți va frânge inima și te va distruge psihologic.

6. Iubitor de atenție

E plăcut să știi că cineva are nevoie de tine. Dar nici atenția în exces nu este bună. Un iubitor de atenție te poate distruge cu agresivitatea sa, cu anxietatea sa, iar la final tot tu vei fi de vină. Dacă vei continua o relație cu o astfel de persoană, riști să te afli în epicentrul ei pentru vecie.

7. Cel care îți cere să te schimbi

Dacă ți se amintește des că nu ești deșteaptă, suficient de frumoasă, slabă sau puternică, atunci este timpul să te gândești la un lucru: care nu este suficient de bun e doar partenerul tău, nu tu. Pentru el niciodată nu vei fi suficient de bună. Dacă te vei umili, el doar va străluci. El te va face să te îndoiești de sine tot mai mult și te va convinge să te schimbi.

8. Gelosul

Partenerul tău este foarte important, la fel ca alți oameni din viața ta. Dacă nu oferi motive să se îndoiască de loialitatea ta, atunci trebuie să aibă încredere. Dar dacă relația ta este mereu plină de îndoieli, de acuzații, de verificări ale telefonului, ale lucrurilor personale, ale mesajelor, o astfel de gelozie nu este iubire.

9. El mereu se simte cel mai rău

Problemele lui mereu sunt cele mai importante, cele mai grave, cele mai urgente. Chiar dacă tu ești bolnavă, el se simte mai rău. Chiar dacă ți-ai pierdut locul de muncă, el se simte mai rău decât tine. Vei rămâne mereu să joci rolul unei persoane fără sprijin, fără a primi ceva în schimb.

10. Mincinosul

Uneori, o minciună nevinovată este pur și simplu necesară. Dacă cineva minte pentru a proteja pe cineva, acest lucru se iartă. Dar dacă minciunile sunt cu rea intenție și doar în beneficiul cuiva, asta va distruge relația pentru totdeauna. Relația trebuie să fie plăcută, iar tu să nu te simți manipulată.

Totul depinde de oamenii pe care îi vei lăsa să între în viața ta. Lasă-i doar pe cei buni la chip și la suflet, pe cei demni și iubitori. Aceasta va fi una dintre cele mai puternice expresii ale iubirii de sine din partea ta. Oamenii buni sunt fundamentul unei vieți fericite pentru fiecare dintre noi.