Tipul de relaţie care nu va merge niciodată. Încetează să tot încerci!

Relaţiile sunt o componentă foarte complicată a vieţii noastre. O relație nu oferă garanţia fericirii cuplului. Totuşi, există anumite tipuri de relaţii, care sunt sortite de la bun început să eşueze.

Conform unor studii realizate timp de 13 ani, aflăm că cele mai nefericite cupluri ajung a fi acelea în care există o diferenţă mare de vârstă între parteneri. S

tudierea a peste o mie de cupluri au arătat că partenerii care nu au o diferenţă de vârstă considerabilă, au viziuni asemănătoare asupra vieţii, familiei, etc.

Nu e de mirare că analiza psihologică a cuplurilor a arătat că bărbaţii cu soţii mai tinere decât ei sunt mult mai fericiţi şi mai satisfăcuţi de viaţă decât cei care au soţii mai în vârstă decât ei. Aceeaşi situaţie fiind şi în cazul femeilor.

Psihologul James Pris menţionează că dacă diferenţa de vârstă dintre parteneri este mare, atunci poate apărea riscul că aveţi scopuri diferite în viaţă.

De exemplu, tu eşti pasionată de călătorii şi pledezi pentru un mod de viaţă activ, pe când partenerul tău, care e mai în vârstă decât tine, alege confortul şi rutina.

De aici apar primii germeni a ulterioarelor conflicte.

Astfel, observăm că diferenţa de vârstă este un factor care contează, atunci când ne alegem partenerul pentru viaţă.

Nu uitaţi că acest fapt are un efect de durată şi chiar dacă-l veţi neglija la începutul relaţiei, el vă va da de ştire după o perioadă anumită.

Sursa :