Ține minte un lucru! Vei fi fericită doar cu omul lângă care poți să fii așa cum ești tu

Ați fost fericiți câteva luni, cât dragostea era peste orgolii și supărări de ocazie. Atunci lumea toată era a voastră și nimic altceva decât fericirea comună nu conta. Până în ziua când el ți-a răspuns aspru că vrea la film de acțiune și nu la ecranizarea romanului tău preferat. Apoi ți-a replicat tăios că ar fi bine să te îmbraci mai dezgolit. Apoi cu fiecare zi reproșurile au crescut. Într-o zi ai recunoscut în fața lui că deja nu mai ești femeia de altădată alături de el, veselă și plină de viață. Iubești, dar ai vrea să fii apreciată pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce vrea el. Iar el a strigat. El a trântit o ușă. El a zis că vinovată ești tu.

E bine să te schimbi pentru o relație bună. Pentru viitor. Chiar și pentru el. E bine dacă vine din proprie inițiativă și nu o faci forțat. Pentru că a obliga într-o relație înseamnă să trăiești alături de un om modelat de tine, nu așa cum este el. Așa niciodată n-o vei vedea zâmbind firesc. Sau jucându-se copilăresc cu tine. Sau întrebând ceva. Ea mereu va sta neliniștită, așteptând parcă încuviințarea ta să spună sau să nu spună ceva. Iar asta nu e relație. Și asta nu e dragoste.

Tu vei fi fericită doar alături de un om care te va înțelege și te va accepta așa cum ești tu. Nebunatică sau serioasă. Atentă sau mai zăpăcită. Doamnă sau încă o copilă. El așa îți va demonstra că iubește mai mult ce este între voi decât mofturile lui. Că ești femeia potrivită pentru el. Da, îți va explica uneori ce nu îi place. Îți va da sfaturi sau o părere. Dar niciodată nu îți va spune să fii alt om. Pentru că odată ce îți va spune asta, să știi că dragostea dintre voi s-a dus. Sau poate că nici nu a fost.

Ține minte un lucru! Vei fi fericită doar cu omul lângă care poți să fii așa cum ești tu.