Ți-am spus că nu te mai iubesc și asta a fost cea mai frumoasă minciună din viața mea

Nu toate lucrurile care se întâmplă cu noi ne sunt pe plac. Nu pe toți oamenii care trec prin viața noastră îi dorim alături. Tu însă ai fost inversul la toate greșelile mele, partea curată și sinceră a sufletului meu, acele bătăi de inimă care se aud de două ori mai tare și bat de două ori mai repede. Nu a fost dragoste la prima vedere și poate de asta te-am îndrăgit așa cum ești tu. Și te-am păstrat.

Apoi toate cuvintele și gesturile tale mi-au confirmat că simțurile mele nu au dat greș. Erai unic, erai corect, erai suma tuturor calităților firești ale unui bărbat adevărat. Și mă iubeai. Ce poți să vrei mai mult ca femeie alături de omul tău? Mi-era dor când nu erai alături, mi-era trist când nu mă îmbrățișai, mi-era greu fără susținerea ta. Prezența ta îmi spunea cu certitudine că totul va fi bine. Cum, de ce, când: nu conta. Pur și simplu știam că va fi. Apoi ne-am despărțit.

Nu pot să explic ce s-a întâmplat. Probabil secretele tale, lumea ta ascunsă au complotat împreună cu orgoliul meu de femeie iubită. Apoi ne-am rătăcit în explicații. Apoi ne-am făcut promisiuni de care nu am ținut niciodată cont. Și acum țin minte acea zi: tăcuți, cu sufletele triste, de parcă fiecare din noi aștepta să fie oprit de celălalt. Nici tu, nici eu nu am îndrăznit. Doar la final ți-am spus ceva.

Ți-am spus că nu te mai iubesc și asta a fost cea mai frumoasă minciună din viața mea!