„Ți-am promis că într-o zi ne vom revedea acolo sus, dragostea mea”

E unul din momentele când nu voi comenta nimic. Ar fi inutil. Ea este Maria și are un mesaj tulburător.

„Să știți că mi-a fost greu să scriu, mi-a fost enorm de greu să răscolesc din nou și din nou prin ceea ce oricum e parte vie din mine. Dar cred că am procedat corect. Bunica mea, Dumnezeu să o ierte și pe ea, mi-a spus pe când eram încă mică ca atunci când îmi va fi greu, când voi suferi sau nu voi vedea cale de ieșire, să iau o foaie și un creion și să scriu. Să scriu tot ce îmi vine pe inimă și în minte. Și asta fac acum. Pentru Bogdan, omul vieții mele.

— / — / — / —

Știi, dragul meu, că te visez? În fiecare noapte, în fiecare rece și tristă noapte te visez. Am ajuns chiar să închid ochii și să mi te imaginez real în fața mea, cu părul tău negru și ochii verzi, cu mâinile gata să mă cuprindă. Cu vorbele tale atât de cuminți. Cu zâmbetul ce mă calma mereu. Dragul meu, au trecut trei ani de când Dumnezeu mi te-a luat și odată cu tine a luat și o parte din mine. Nu, nu plâng. Sau așa îți spun pentru că tu m-ai învățat să fiu puternică, oricând. Vreau doar să știi că nu am încetat nici pentru o clipă să mă gândesc la tine, să te simt, să te știu, să te descopăr în fiecare loc de-al nostru și-n fiecare haină sau cadou oferit. Ești lumina mea din fiecare zi. Dimineața mă trezesc, privesc răsăritul de soare și știu că-mi zâmbești de acolo de sus. Chiar și când nu e soare, te simt printre nori. Te simt oriunde. Tu știi asta. Tu știi cât de mult te iubesc. 

Ți-am promis că într-o zi ne vom revedea acolo sus, dragostea mea. Ți-am promis că vom fi nedespărțiți. Dar tot tu m-ai obligat să-ți promit înainte de a trece dincolo că viața mea nu se va sfârși odată cu tine. Acum mi-e greu, dar știi că te-am ascultat întotdeauna și știu că mi-ai vrut doar binele. E timpul să încep o viață nouă, dacă mai poți numi viață nouă, una în care tu ești doar o amintire. Vie, puternică, atât de a mea și totuși doar amintire. Îmi lipsești. Ah, nu știi cât de mult îmi lipsești. Dar știu că Dumnezeu în altă viață ne va uni din nou. Acum voi continua să merg mai departe, așa cum ți-am promis. Las tot ce e legat cu tine în inima mea și încerc să merg mai departe. Îmi va fi gre, deja mi-e greu, dar știu că asta te-ar face fericit. Iubitul meu, Bogdane, vei fi mereu cu mine. Să mă ajuți să fiu puternică. Să mă ajuți să pot iubi din nou, sa cel puțin aprecia pe oamenii din viața mea. Să fii lângă mine. 

Ți-am promis că într-o zi ne vom revedea acolo sus, dragostea mea, și mă voi ține de promisiune. Dar încă nu e momentul. Încî vreau să te trăiesc acum, aici, pentru totdeauna. Adio și pe curând.”

Foto: snippetandink.com