Teoria norocului: 3 reguli care cu adevărat măresc șansele să ai succes!

Unicul scop rațional al vieții este să fii fericit. La prima vedere aceste scop pare unul egoist, dar nu este. În realitate foarte puțini oameni pot deveni fericiți doar dacă vor acționa exclusiv în interesul lor. Noi preferăm să fim într-o relație armonioasă  cu celelalte persoane și simțim cu adevărata plăcere e doar când facem lumea mai bună. În acest articol informăm cititorul despre regulile care îi măresc șansele spre succes în lumea contemporană.

Prima regulă: Fiecare abilitate nouă îți multiplică șansele spre succes

Cel mai bun lucru pe care îl poți face în acest sens este să acumulezi o serie de abilități, care împreună te vor face un expert într-un domeniu. Scott Adams spune că: ”Putem să ne ridicăm prețul serviciilor noastre fiind un specialist destul de bun în mai multe sfere”.

Fiecare activitate poate fi privită ca o oportunitate de a învăța ceva nou. Adams ne recomandă să devenim niște ”mașini care pot învăța orice”. El o creat o listă de abilități care pot fi asimilate de oricine și care sunt cu siguranță utile. Nu este neapărat să manevrezi cu aceste abilități ca un profesionist. Este de ajuns să le folosești doar destul de bine.

– Vorbitul în public;

– Psihologia;

– Business-literatura;

– Contabilitatea;

– Design-ul;

– Comunicabilitatea;

– Depășirea timidității;

– Învățarea unei noi limbi;

– Vorbirea corectă;

– Persuasiunea;

– IT.

A doua regulă: Comunicabilitatea 

Comunică cu oamenii și devino valoros în ochii lor. În acest caz se preconizează conversațiile care te pot pune într-o lumină bună ca persoană și ca un profesionist. Poți să folosești diferite mijloace pentru a transmite o informație despre tine. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui radio, prin articole, bloguri și prezentări în public.

Experții în domeniu recomandă să îți tratezi personalitatea ca pe un proiect și să elaborezi un business plan referitor la cariera ta. Metoda aceasta este cu atât mai eficientă, cu cât permite să faci schimbări, actualizări sau inițieri de noi planuri.

A treia regulă: Munca și efortul pe care îl depui trebuie să asigure progresul

Conform teoriei lui Scott Adams este recomandat să ne creăm un sistem, decât să ne axăm pe rezultate. Sistemul constă în căutarea neîntreruptă a unor noi oportunități. ”Oamenii care se orientează exclusiv pe rezultate, se află într-o stare constantă de nenoroc, pe care ei însă o consideră temporară. Oamenii orientați pe sistem tratează orice eșec ca pe o șansă de a învăța ceva nou și ca pe o oportunitate de a întoarce acest eșec în favoarea sa.”

De exemplu, dacă te gândești la dietă, atunci să dai jos 20 de kg este un scop, un rezultat, iar mâncarea sănătoasă este un sistem. Dacă ne referim la un maraton, atunci să alergi 4 ore este un scop, iar să alergi zilnic ca să rămâi în formă este un sistem.

Cel mai important este ca activitatea ta în mod sigur să îți asigure progresul, pentru că rezultatele concrete vor fi vizibile pe parcurs.

Nu trebuie să te axezi pe rezultat. Mai bine gândește-te cum să devii mai bun în ceea ce faci și cum să acumulezi noi abilități. Acest lucru va fi posibil când te vei dedica muncii pe care o îndeplinești, când îți vei lărgi orizontul și când nu îți va fi frică să riști.