fb

Teoria ghindei: răspunde la aceste 5 întrebări și ia cu ușurință decizii riscante în viață!

Câteodată este nevoie de o serie imensă de evenimente pentru o singură decizie. Viața este prea complexă ca să fie construită din hotărâri izolate una de alta.

Când auzim povestiri despre succesul altor persoane întotdeauna suntem înștiințați de versiunea simplificată. Niciodată nu ne vom gândi la detalii. Până la urmă ne axăm doar pe rezultat, neglijând întreg procesul care a dus la acel final. Nu știm nimic despre momentele când oamenii de succes au avut dubii în legătură cu ceea ce fac, despre faptul că unii din ei au fost gata să renunțe la tot.

Unele informații sunt ascunse pentru a crea o legendă care va fermeca publicul. Însă anume acele detalii sunt esențiale pentru a înțelege o reușită.

Majoritatea oamenilor care nu au fost în stare să își atingă scopul nu au fost capabili de risc. În acest sens o precauție exagerată se transformă într-un auto-sabotaj.

Teoria ghindei este primordială succesului. Ideea teoriei este următoarea: chiar dacă vei sădi ghinda în locuri diferite, din ea oricum va crește un stejar. Orice s-ar întâmpla, orice muzica ar cânta în grădină, ghinda neapărat va deveni un copac de stejar.

Mesajul este că nu contează în ce circumstanțe desfășori o activitate, esența ta va rămâne întotdeauna aceeași.

De fiecare dată când îți va fi frică să nu faci o alegere greșită trebuie să îți amintești teoria ghindei. Trebuie să păstrezi această idee în minte asemeni unui talisman.

Dacă nu vei risca nu vei fi în stare să acționezi în favoarea ta când în viață vor avea loc loc schimbări. Trebuie să ții minte că o dificultate te va modela, dar nu va afecta ceea ce ești cu adevărat. Problemele te vor face mai puternic dacă le vei rezista.

Un visător este conștient de faptul că dificultățile sunt efemere, de aceea merge în întâmpinarea noului ca unica modalitate de a evolua.

Dacă te afli într-un moment stresant, pune-ți următoarele întrebări:

  • Mă voi schimba dacă voi suporta un eșec?
  • Această situație va continua pană la nesfârșit?
  • Voi deveni o persoană mai rea dacă voi da greș?
  • O singură decizie îmi poate schimba radical viața?
  • Esența mea poate fi modelată?
Advertisement

Dacă la primele 4 întrebări ai răspuns negativ, prinde curaj și acționează.