Teoria celor 8 îmbrățișări pe zi – de ce trebuie să ne îmbrățișăm cât mai des

În lumea modernă, când cea mai mare parte a timpului o petrecem la muncă, uneori uităm să ne manifestăm emoțiile. Când suntem stresați și concentrați, emoțiile se atrofiază. Însă dacă avem familie, sau chiar o relație romantică, emoțiile sunt o parte extrem de importantă din viața noastră. Sau, cel puțin, ar trebui să fie. 

Dacă o persoană devine dragă și apropiată, ea așteaptă de la noi să ne manifestăm emoțiile într-o stare cât mai adecvată. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să ne îmbrățișăm. Nu necesită mult efort, dar în același timp joacă un rol imens în relațiile umane. 

La mijlocul secolului XX, Virginia Satyr a dezvăluit un concept, precum că îmbrățișările ne fac să fim mai încrezători și să ne simțim mai bine. Această teorie nu poate fi numită dovadă științifică, dar funcționează. Se crede că acest proces le permite oamenilor să se apropie și să își schimbe energia, să aibă mai multă încredere unii în ceilalți.

Poate fi o salvare pentru oamenii singuri. Atât femeile, cât și bărbații trebuie să fie conștienți de propria importanță și nevoie. Acest lucru nu va permite depresiei să le acapareze viața și nici să își îngroape stima de sine. Desigur că oamenii au percepții diferite în ceea ce privește manifestarea sentimentelor, dar ele nu ar trebui să fie negate. 

Când simțim anxietate sau momente de panică, o îmbrățișare strânsă ne poate ajuta să uităm de emoțiile negative. Este important să ținem minte că o îmbrățișare ar trebui să dureze cel puțin 30 de secunde. Atunci vor dispărea toate gândurile rele și putem continua ritmul vieții într-un mod mult mai vesel.

Emoțiile exprimate ne afectează viața într-o mare măsură. Ele sunt transmise prin terminațiile nervoase direct către creier care, la rândul său, trimite alte semnale unui alt organ. Stomacul nostru simte când noi suntem îngrijorați. Dar când ne îmbrățișăm, suntem încărcați cu emoții pozitive, ceea ce ne face să credem că putem ușor depăși momentele negative din viața noastră.

Odată cu îmbrățișările, hormonii noștri responsabili de bunăstare, intră în fluxul sanguin. Endorfina ne face să zâmbim, iar oxitocina ne face să scăpăm de atacurile de panică și de anxietate. Instantaneu ne vom simți mai bine. 

Îmbrățișările pot fi comparate cu vitaminele, deoarece acestea ajută la întărirea imunității și organismul poate face față bolilor. Oamenii care se îmbrățișează des, trăiesc mai mult. Sentimentul că ești iubit își face efectul.

De noi depinde dacă avem sau nu nevoie de un motiv pentru a ne îmbrățișa. Sau o putem face pur și simplu. Nu trebuie să ne ascundem emoțiile și să ne închidem într-o lume interioară. Îmbrățișările ne vor ajuta să mergem pe o cale către pace și liniște, dar și să îi facem fericiți pe cei pe care îi iubim. 

Sursa :