“Te vreau. Mi-e bine lângă tine, cu tine! Dar mi-e frică…. Plec”

„Îmi pare cel mai laș mod de a pune punct unei iubiri. De fapt, nu-i pui punct. Asta e. Că lași o usă deschisă sau, măcar, iei cheia cu tine, ca să știi că mai ai șansa să revii, măcar de curiozitate, peste un timp. Iar dacă cheia va deschide ușa, vei fi mândru de tine. Iar dacă nu o va deschide… Ah, dacă nu o va deschide… Ce-o să te doară!

O să te doară pentru că ai purtat cheia în orice jachetă, chiar dacă au trecut anotimpuri de la plecarea ta.

O să te doară, domnule, că vei fi revenit pentru că ai căutat-o pe Ea în toate celelalte de după. Nu ai găsit-o, sigur…

O să te doară pentru că o vei vedea pe stradă și ai să știi că nu ai fost suficient de bărbat pentru ea.

O să te doară pentru că ai să îi vezi zâmbetul… Și-ai să îți dai seama că ai fi putut fi motivul pentru care zâmbește.

Dar ai ales să pleci. De frică.

Domnule, care te vrei tu barbat :-), când o femeie te iubește, e momentul tău cel mai bun. Când o femeie te ține de mână pe stradă, e momentul tău cel mai plin de energie masculină reală. Când o femeie te alege pe tine, dintre toți alții din juru-i, e momentul tău de… bărbat.

Să-i spui apoi că “nu sunt pregătit pentru o relație serioasă” sau “nu te pot iubi cum meriți tu” e cel mai laș mod în care poți distruge inima Ei.

Mai bine înșeală. Înșeală și apoi fă cumva să afle. Crede-mă, îi va fi mai ușor să te uite.

Știi de ce? Pentru că înșelatul nu se iartă. Și te-ar lăsa în urma ei fără regrete.

Dar frica ta o poate ierta.

Pentru că dacă ai avea curaj să îi spui că ți-e teamă de profunzimea relației voastre, ți-ar lua chipul în palme, ți-ar pupa nasul și ți-ar spune sincer: “Și mie!”

Pentru că dacă te-ar vedea speriat, te-ar încuraja, deși teama e și în sufletul ei. Dar te iubește… Ah, cum te iubește femeia asta…

Și-ar face tot ce știe ea ca să îți arate că e în regulă să îți fie teamă, că oamenii curajoși nu sunt cei cărora nu le e frică, ci cei cărora le e frică, dar aleg să o confrunte.

Cum, Doamne-iartă-mă, poți să treci peste frica de fericire, decât tocmai fiind fericit?

De ce să renunți la Ea, care ar putea fi femeia lângă care poți să construiești imperii, doar pentru că ți-e teamă?

Tu, dragule, dacă i-ai zis Ei cuvintele astea, sun-o acum și spune-i că ai fost un prost. Dar că o vrei înapoi. Poate nu e prea târziu.

Tu, draga mea, dac-ai auzit cuvintele alea, arată-i prostuțului textul ăsta, pupă-i nasul și spune-i că ți-e frică și ție. Și că-l iubești, cu tot cu frică.

M.”