„Te-am văzut. M-am îndrăgostit. M-am căsătorit” și nu „Hai să încercăm. Hai să testăm. Hai să ne despărțim”

Lucrurile în secolul 21 stau altfel. Nu mai e dorință pentru relații de durată. Nu mai e chef pentru emoții sincere. Femeile și-au dat seama că dacă adaugă câteva cuvinte false în plus și ceva machiaj, pot cuceri orice bărbat, fie el și căsătorit. Bărbații au înțeles că un flirt și un vin scump e suficient pentru a avea o femeie. Atunci ambii s-au depărtat de la sensul adevărat al dragostei și au început să trăiască niște măști. S-au pierdut pe drum. Au uitat să prețuiască. Au ajuns să vrea fără să ofere. Și e păcat.

E corect și e important să știi ce vrei de la omul de alături, sau de la potențialul tău partener. Dacă-l vrei doar pentru câteva nopți, nu căuta un sufletist, nu căuta pe cineva care e gata să iubească pentru toată viața. Nu ăuta nici măcar un om liber. Găsește pe cineva cu același vis, spune-i și visul tău și trăiește acea noapte sau acea nebunie. Dacă vrei fericire, găsește-o în motive de dragoste. Fii sincer, mai sincer decât ai putea fi cu tine însuți. Atunci vei reuși să construiești fără să spui că cineva îți fură din libertate. Atunci vei putea depăși un moment de singurătate fără ca să cazi în altul. Atunci vei fi fericit.

Trăiește simplu dragostea. Detașează-te de trecut, de lucruri în plus, de emoții goale și trăiește dragoste. Nu o transforma într-un motiv de lașitate, dezmăț sau dezgust. E prea ușor, prea des întâlnit. Nu trăda propriile așteptări. Nu refuza sinceritatea. Lucrurile în secolul 21 stau altfel. Nu mai e dorință pentru relații de durată. Nu mai e chef pentru emoții sincere. Tu de ce să nu fii altfel? De ce să te desparți prea repede? De ce să încerci și să nu fie pentru toată viața? De ce să testezi și să nu o faci o dată și atât? Iubește. Iubește sincer.

„Te-am văzut. M-am îndrăgostit. M-am căsătorit” și nu „Hai să încercăm. Hai să testăm. Hai să ne despărțim.”

Foto: upsocl.com