Te trezești noaptea la aceeași oră? În acest fel corpul tău îți spune că ai o problemă

Fiecare organ funcționează cel mai bine la un anumit moment al zilei și, la rândul său, este asociat cu anumite emoții. Toți oamenii se trezesc la un moment dat periodic noaptea, fie din cauza zgomotelor de mașină, a ploii sau din cauza nevoii de a bea apă.

Totuși, dacă vă treziți regulat la aceeași oră, fără vreun motiv întemeiat, atunci cel mai probabil corpul vostru încearcă să vă transmită că are o problemă. În medicina tradițională chineză se crede că toată lumea are un ceas intern. Fiecare organ are timpul său de funcționare la o anumită oră, care transmite anumite emoții.

21:00-23:00 Sistemul endocrin

Acest interval de timp este dedicat echilibrului hormonal al corpului. Dacă vă este greu să adormiți anume în această perioadă, este posibil să aveți crescute nivelurile de cortizol, cunoscut și ca hormon al stresului. Pentru a restabili echilibrul hormonal, adepții medicinei tradiționale chineze recomandă practicarea meditației și o pregătire calmă către somn.

23:00-01:00 Vezică biliară

Vezica biliară este un organ mic, în formă de pară, situat sub ficat. Ea conține bila care ajută la digerarea grăsimilor după ce ați mâncat. Vezica biliară este, de asemenea, responsabilă pentru respectul de sine și luarea deciziilor.

Dacă nu puteți adormi între acest interval de timp, probabil toate resursele de energie vă sunt epuizate ceea ce poate duce la luarea unor decizii greșite. Dacă observați treziri dese anume în această perioadă, cel mai probabil suferiți de timiditate și îndoială de sine. Dacă răspunsul este da, încercați să practicați mantre de autoafirmare.

01:00-03:00 Ficatul

Dacă vă treziți în această perioadă de timp, cel mai probabil încercați să ascundeți furia sau frustrarea. În medicina tradițională chineză se crede că anume ficatul este responsabil de fluxul uniform de sânge, de emoții și energie.

În psihosomatică, ficatul este cel mai adesea asociat cu furia. Dacă ați avut anumite zile stresante și nu vă puteți relaxa, încercați să beți un pahar cu apă rece.

03:00-05:00 Plămânii

Plămânii sunt responsabili de fluxul de energie din tot corpul, precum și de asigurarea protecției imune. Emoțiile asociate plămânilor includ inspirația, tristețea și regretul. Anume în această vreme din noapte plămânii scapă de deșeurile toxice, ceea că vă va ajuta să vă curățați de negativitatea fizică și emoțională.

Dacă vă treziți între aceste ore noaptea, este posibil să încercați să faceți față durerii sufletești sau tristeții. Pentru a adormi, trebuie să vă concentrați pe acceptarea tuturor emoțiilor și sentimentelor pe care le simțiți.

05:00-07:00 Intestinul gros

Această perioadă de timp este asociată cu intestinul gros, căci el este cel responsabil pentru capacitatea de a vă elibera de orice stres, atât fizic, cât și emoțional. La fel ca și plămânii, intestinul gros poate ajuta la ameliorarea stresului emoțional.

Dacă vă treziți des la aceste ore, este posibil să aveți un blocaj emoțional sau să simțiți că vă aflați într-o situație disperată. Încercați să vă întindeți și să stați relaxați sau faceți un duș pentru a adormi înapoi.

Sursa :