Te surprinde cât de repede a trecut o zi și pe urmă înțelegi că nu a fost o zi, dar o viață

Sunt zile pe care le vei ține minte o viață și nopți pe care le vei păstra în minte pentru totdeauna. Mulți îți vor spune că nu se trăiește o viață într-o zi, dar atunci cum ar explica ei fericirea? Sunt relații, oameni, săruturi care vor veni și vor pleca, dar vor lăsa în urmă amintirea unui moment atât de fericit. După totul poate fi diferit, după îți începi o nouă viață sau o continui pe cea veche, dar știi că atunci, exact în acel moment când ai fost fericit, ai fi dus asta spre veșnicie, ai fi sărutat o viață sau ai fi îmbrățișat o viață sau ai fi iubit o viață. O viață cât o zi.

Uneori nu avem nevoie de timp pentru a ne simți împliniți. Am cunoscut starea asta lângă omul drag, când știam sigur că nimeni altcineva nu ne-ar face mai fericiți. Am trăit momentele astea când ignoram orice altceva decât atingerea și cuvintele celuilalt. Am înțeles că e așa și nu altfel când ne era indiferent de pretențiile și poftele și ochii altora. Eram doi și-un timp ce sta în loc.

Paradoxal, dar cel mai repede trec zilele care nu ai vrea să treacă niciodată. Pentru că doar atunci nu îți pasă de timp și simți fiecare clipă. Doar atunci îndrăznești să nu crezi în sentimente ce îmbătrânesc și nici nu-ți vine să te lași din a iubi.  Sunt oameni, atât de puțini, care ți-ar putea înlocui o viață de nemulțumire cu o zi de fericire. Oameni pentru care ai fi gata să aștepți, să ierți, să reziști sau să lupți. Oameni alături de care ai găsi liniștea. Oameni care au rămas în tine prin felul lor de a fi. Atunci fie și de o mie de ori să trăiești același moment cu oricine altcineva, nu va fi la fel. Iată de ce mulți transformă momentele în veșnicie, le iau cu ei oriunde, chiar și în alte vieți de om și în alte relații. Uneori e bine, alteori nu se merită. Pentru că riști să revii de fiecare dată la acel moment în care ai fost cu adevărat fericit. Să vrei să îl trăiești din nou și din nou. Să vrei să ai ce e al tău fie și pe o zi, dar o zi cât o viață.

Te surprinde cât de repede a trecut o zi și pe urmă înțelegi că nu a fost o zi, dar o viață.