fb

Te rog, fii suficient de puternică să poți pleca

Iată cine ești tu: ești o femeie care iubește. O femeie cu ochi, care vede partea bună a vieții și a acestei lumi; cu mâini, care mângâie alte fețe; cu zâmbet, care luminează o stradă, atunci când treci pe ea; cu o inimă mare, care îmbunează pe oricine.

Iubești, pentru că mereu ai făcut asta – niciodată nu ai ținut în secret ceea ce simți. Te descoperi în relații, te oferi până la ultima picătură. Uneori te oferi celor care nu merită.

Din păcate, un om cu așa inimă mare poate să rămână fără nimic. Doar pentru că iubești nu înseamnă că poți schimba oameni. Uneori ești într-o relație care îți poate frânge inima. Iubești oamenii care te trădează, te fac să suferi, vorbesc cu tine urât. Uneori te ignoră și asta e groaznic.

Și toate astea pentru că te dedici unei iubiri care ai vrea să fie împărtășită de celălalt. Însă dacă ești într-o relație cu cineva care te face să suferi, care nu te respectă și nu îți apreciază sentimentele, te rog: găsește în tine puterea să poți pleca.

Viața e presa scurtă să rămâi alături de un om care îți ia toată fericirea și energia, fără a lăsa nimic în schimb. Vrei mai mult. Meriți mai mult. Iar tu nu ești un sac de box, să fii lovită cu vorbe și indiferență. Meriți zâmbete, meriți fericire, meriți cuiva să-i fie dor de tine în fiecare zi, nu doar atunci când are nevoie.

Nu ești o piesă de schimb și nici o variantă de rezervă. Da, relațiile nu sunt simple. Ele pot complica multe lucruri. Dar per total ele trebuie să aducă împlinire sufletească, să te umple de viață și dorință de a fi alături de celălalt.

Fii cu omul care te va provoca în fiecare zi să iubești viața. Iar dacă nu face asta, dacă nu te iubește și nu-i pasă, lasă-l să plece. Laă săruturile lui, îmbrățișările false. Pentru că dacă continui să accepți lipsa de iubire, vei ajunge să trăiești o viață fără iubire. Și e păcat pentru cineva care poate iubi atât de mult.

Găsește puterea să mergi mai departe, găsește puterea să te poți aprecia, să înțelegi că este cineva care te va iubi atât de mult. Ai puterea să vezi realitatea, să înțelegi că meriți mai mult. Înțelege că ai făcut totul să salvezi această relație. Dar acum a venit timpul să te salvezi pe tine.

via. soulpost