Te las să realizezi că nici o femeie nu-și dorește un bărbat care se gândește la fosta

Ți-am spus de nenumărate ori că nici o femeie nu te va înțelege așa cum o pot face eu.

Ți-am spus de nenumărate ori să nu traiești cu trecutul, dar să te delectezi cu prezentul.

Ți-am spus de nenumărate ori că tu nu știi totul, să nu te crezi atotștiutor.

Ți-am spus că nimic nu e din întâmplare. Dar tu…

Îmi spui că vrei să dispari, că dezamăgirea te-a schimbat. Din înger te-ai transoformat în demon. Îmi spui că tu nu ești ca toți și că vezi viața altfel. O privești profund.

Îmi mai spui că ai iubit sincer, iar ea ți-a rupt sufletul în mii de bucăți, că s-a dus naibii totul: vise, dorințe. Ai rămas doar cu amintirile. Ele te fac să te simți ca un animal răpus. Te doare când îi vezi pe alții fericiți, iubiți. Ai fost cândva ca ei. Iar acum s-a ales praful din tot ce ai simțit. Mimezi fericirea și îmi spui că sunt copilă. Poate că sunt mică, dar spre deosebire de tine sunt și am fost puternică.

Tu încă nu realizezi în ce stare ești. Știi ce? Încetează să te victemizezi, să-mi vorbești mereu despre fosta. Dacă te ascult, asta nu ar însemna că sunt curioasă sau că m-ar interesa persoana ei. Nu ești unicul dezamăgit în iubire. Sunt milioane de oameni sueferind din cauza acestui sentiment. Eu? Am suferit din iubire. Am fost trădată, umilită. Doar că nu m-am victimizat, nu m-am schimbat. Am rămas aceeași. Femeia iubitoare, sinceră, naturală, plină de viață. Nu am comparat pe nici un bărbat cu fostul și nu l-am căutat în ceilalți. Iar tu cauți trecutul în prezent. Nu te voi menaja. Nu te voi mângâia pe cap. Voi fi dură. Pentru ca să conștientizezi că comportamentul tău e jalnic. În timp ce-ți plângi de milă, omul care are nevoie de tine a sosit în viața ta. E chiar lângă tine. Îl ignori, continui să mergi greoi prin mlaștina pe nume Trecut. Ești orb, vezi doar trecutul, ochii celei pe care ai iubit-o și în somn mai săruți buzele ei moi de catifea.

Nu căuta vinovatul. Nu spune că viața e crudă. Tu ești cel care dai lucrurilor culoare. Tu ești ce care decizi cum să trăiești și cine să fii. Atât timp cât îți vei linge rănele sângerind, nu vei schimba nimic. Va fi totul sumbru. Ajunge! Te înțeleg, dar iartă-mă, nu am timp să te conving să iubești din nou. Ești încăpățânat și orgolios. De aceea te las să realizezi că nici o femeie nu-și dorește un bărbat care se gândește la fosta. Un bărbat care compară. Un bărbat care se crede matur, dar se comportă ca un copil naiv. Un bărbat care nu poate iubi. Un bărbat care repetă mereu că a fost dezamăgit. Un bărbat fără perspective de viitor. Un bărbat care așteaptă doar să i se ofere totul, dar nu dăruiește nimic.

Cui îi trebuie un suferind? Femeile vor să fie fericite. Dar oare un bărbat nefericit, slab de caracter, poate face o femeie să zâmbească?

Cu drag, Mary!