Te iubesc pentru ceea ce sunt, când sunt cu tine

Cel mai bun lucru care poate contribui la construirea unei relații: acordă mai puțină atenție felul în care este o persoană și acordă mai multă atenție felului în care te simți tu lângă ea.

Există un citat frumos care circulă pe rețelele sociale: „Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce sunt eu alături de tine”. Se pare că-i aparține lui Gabriel Garcia Marquez.

Este un citat plin de înțelepciune. Dacă nu ești o personalitate plană, cu una sau două caracteristici, ci o personalitate care se dezvoltă mereu, cu timpul devii asemănător unei figuri cu mai multe unghiuri. O personalitate care poate acționa diferit în diferite situații, care poate juca mai multe roluri, are mai multe talente și o mulțime de calități de la cele mai obscure la cele mai strălucitoare și grandioase.

Știi că există o teorie care spune că fiecare dintre noi este oglinda celuilalt? Dacă celălalt vede în tine ceva nedemn, care necesită o modificare, înseamnă că aceasta este cea mai activă imperfecțiune pe care o are.

Poate și pe tine te enervează această calitate, dar când o vezi în celălalt, te irită, pentru că-ți amintește în mod constant că este o problemă prezentă la tine. Acest lucru îți provoacă dorința de a te ascunde, de a te proteja, de a respinge omul de lângă tine, cuvintele și viziunea pe care o are despre tine. Realizezi că este o calitate a ta și o lași să stea acolo. La urma urmei, tu ai multe lucruri care trebuie iubite și apreciate.

Există oameni care te văd exact așa cum ești. Aceștia probabil te laudă și prețuiesc, pentru că au calități similare cu ale tale. Iar tu crești datorită imaginii pe care o ai în ochii lor. Te relaxezi, pentru că nu trebuie să te lupți cu ei.

Din acest motiv, nu te grăbi să faci concluzii despre un om la prima vedere. Mai devreme sau mai târziu, vei vedea dacă gândurile tale se vor adeveri. Dacă dorești să te relaxezi și să te simți bine în compania celeilalte persoane, trebuie să-ți permiți acest lucru.

Și la general, dacă auzi reproșuri despre faptul că nu ești destul de feminină și blândă, poate problema nu este în tine. Cu siguranță ai putea fi așa, dar ai putea fi total diferită. Ai un miez interior, știi cum să te protejezi și să fii puternică.

În concluzie, alege prieteni, parteneri și iubiți pe cei ai căror viziune despre tine îți plac și ție. În acest mod vei obține mai multe în viață.