fb

Te ai pe tine – deci, nu eşti singură!

Atunci când te simţi disperată, când nu găseşti soluţia problemelor ce te copleşesc, când te presează sentimentul singurătăţii – anume atunci e cazul să realizezi că eşti mai puternică decât crezi.

Starea de independenţă morală reprezintă unitatea personalităţii, centrul forţei mintale. E ceva care rămâne statornic chiar şi atunci când eşti purtată de val.

Teoretic, e firesc să îţi faci aşteptări. Să vrei căldură de la oamenii indiferenţi şi pasivi, să vrei claritatea exprimării de la oamenii superficiali, să aştepţi zâmbete de la pesimişti.

Sunt aşteptări pe care le creăm involuntar în imaginaţia noastră zi de zi, săptămână de săptămână. Şi în loc să le permitem altora să trăiască așa cum vor, elaborăm anumite prejudecăţi inutile.

În astfel de momente, când nu mai ai forţe pentru visuri noi şi scopuri grandioase, când simţi că nu mai ai răbdare să aştepţi răsăritul, când nu găseşti surse de inspiraţie – atunci aminteşte-ţi că totul vine din tine. Răspunsul şi soluţia se află în interiorul tău.

Doar când realizezi asta, începi să ai o altă atitudine faţă de tine. Doar atunci începi să te apreciezi mai mult, să fii mai atentă şi mai gijulie cu propria persoană. Înţelegi că a te subaprecia nu este o soluţie, pentru că nu există o persoană mai importantă şi mai devotată ţie.

Mă am pe mine – deci, nu sunt sigură – asta e propoziţia pe care trebuie să ţi-o repeţi cât mai des. Indiferent de situaţie, atunci când eşti în metro şi aglomeraţia de sperie, atunci când ai un atac de panică în magazin, când te simţi invizibilă şi fără importanță, repetă-ţi în gând faptul că nu ai nevoie decât de tine.

Trebuie să crezi în ceea ce spui. Amintită regulat, această sintagmă te va ajuta să dobîndeşti mai multă încredere în propriile posibilităţi. Şi acesta e doar începutul unei călătorii fascinante.

Punctul meu de vedere este că, indiferent de circumstanţele schimbătoare, tu trebuie să rămîi statornic şi fidel ţie.
Iar cel mai important – nu te uita la alţi oameni, la deciziile altora. Şi nu îţi irosi timpul făcându-ţi aşteptări pe seama persoanelor ce te înconjoară.

La fel, nu îţi fă griji din cauza unor prejudecăţi şi aşteptări create de alţii pe seama ta. În momentul în care simţi că eşuezi şi nu ai la cine apela, adresează-te ţie.

Păstrează-ţi calmul şi nu uita că deţii o putere extraordinară. Nu eşti singur atât timp cât realizezi că te iubeşti şi faci tot posibilul pentru a fi fericit.