Tăcerea unei femei nu este o slăbiciune – ea vorbește despre altceva

„Tăcerea vorbește foarte mult”. Este o zicală foarte adevărată, iar dacă vine vorba de o femeie, înseamnă că aceasta s-a săturat să mai încerce să transmită ceea ce nu se vrea a fi auzit.

Dacă vom fi atenți, vom observa și vom înțelege că o femeie vorbește mai mult în tăcere decât prin cuvintele pe care le rostește cu voce tare.

Bărbații presupun adesea că, dacă o femeie nu mai spune nimic și se retrage în timpul unui conflict sau a unor certuri, atunci ea dă dovadă de slăbiciune, de smerenie sau consimțământ că este de acord cu toate, deși realitatea este cu totul alta.

Femeile sunt mult mai puternice decât par a fi. Ele se luptă până la ultima șansă pentru lucrurile pe care le vrea și pentru oamenii în care crede. Femeile sunt cele care luptă pentru schimbare, pentru dragoste și fericire, iar dacă încetează să mai vorbească, atunci cuvintele nu mai funcționează.

Când o femeie tace, acest lucru nu înseamnă că nu mai are nimic de spus, ci doar că a înțeles că nu mai are rost să piardă timp prețios cu o persoană care nici nu vrea să o audă. Tăcerea unei femei este rezultatul ignorării și neînțelegerii cuvintelor și acțiunilor ei.

Tăcerea nu este un semn de slăbiciune, ci mai degrabă un semn al puterii, pentru că a rămâne tăcut într-o situație în care cuvintele zboară și lovesc ca săgețile necesită un curaj deosebit, mai ales să poți tăcea atunci când ai ceva de spus.

Tăcerea este cea care duce la realizarea lucrurilor care nu mai pot fi exprimate în cuvinte.

Dacă o femeie încetează să mai vorbească, ar fi foarte bine ca cei de lângă ea să încerce să înțeleagă ce încearcă ea să transmită prin tăcerea ei, deoarece în multe asemenea cazuri, tăcerea este mult mai plină de putere decât toate cuvintele din lume.

Sursa :