Suntem conectați cu cei cu care dormim în același pat. Iată de ce ne detașăm atât de greu de foștii parteneri

E un moment aiurea care debusolează atunci când se apropie cineva și spune „Nu demult ne-am despărțit cu iubitul meu. Îmi este grozav de dureros. Cum să fac ca durerea să dispară? Vreau să scap cât mai curând de ea.”

În realitate nimeni nu scapă atât de curând de ea. Chiar și cei care trec determinat prin viață. Poate nu îți va veni să crezi, dar și persoanele care înfruntă cu brio greutățile au de suferit amarnic.

În primul rând, e vorba de deprindere. Ne-am obișnuit să ne gândim la acea persoană ca la o parte componentă din viața noastră. Ne-am obișnuit să îi sunăm din dată ce am aflat o noutate. Ne-am obișnuit să facem mâncare pentru doi. Și doar ajungând la magazin realizezi că vei lua cina singură.

Găsindu-te într-un loc fascinant întorci capul să privești cei doi ochi mirați, dar îți amintești că nu mai sunt alături, atunci faci o poză pentru a o trimite imediat, apoi îți dai seama „de ce aș face asta?”.

Există numeroase ancore care te trag la fund: prieteni comuni, muzica preferată, filmele vizionate în doi, deprinderea de a adormi îmbrățișați. Astfel de lucruri nu se uită atât de ușor.

Totul necesită timp. Și iată că după săptămâni și luni de zile durere nu e atât de înțepătoare.

În al doilea rând, ne referim la biochimia corpului. Mirosul și gustul persoanei iubire sunt un drog adevărat. Atunci când devii dependent te pierzi în timp și spațiu. Iar când vă separați începe calvarul.

De aia mulți încearcă să se liniștească cu ajutorul alcoolului și relațiilor de o noapte.

Unii fac sport, alții încearcă tot felul de diete nesănătoase. Toate astea pentru a trece de o stare palpabilă fizic.
Atunci când suntem o perioadă îndelungată cu cineva chiar devenim un tot întreg.

Din acest motiv avem de suferit atât de mult în urma separării. Asta e viața – nu putem fi în două paturi concomitent. Și nici nu trebuie să fim. 

Sursa :