Sunt trei piedici care nu-ți vor permite să transformi viața în poveste – minciuna, timpul și soarta

Viața nu este o poveste. Ți-au spus-o relațiile eșuate, amintirile pierdute prin trecut, oamenii care te-au trădat și lecțiile de viață: prea multe și prea grele. Ai încercat de atâtea ori să găsești fericirea și de fiecare dată viața ți-a demonstrat că pentru fiecare picătură de împlinire trebuie să lupți. Ai uitat apoi să fii fericită. Ai început să trăiești monoton, zi după zi. Ai început să accepți tot mai multe minciuni în viața ta și să crezi că soarta nu e decât o predestinare bătută în cuie. Și exact în acel moment ai ratat ocazia să faci din viața ta acea poveste pe care ți-ai dorit-o. O poveste reală.

Să știi: e posibil să-ți trăiești povestea. Povestea de dragoste, povestea vieții tale, povestea anilor tăi și a experiențelor avute. E posibil să aduni amintiri și să te bucuri de ele. E posibil să ai relații după care să mulțumești. Trebuie doar să nu permiți lucrurilor mărunte, aparent uriașe, să-ți domine alegerile și sentimentele. Trebuie să depășești starea de nemulțumire pe care o ai din când în când, senzația pe care o trăiești atunci când ești trădat și dezamăgirea atunci când știi că toate sunt ireversibile. Trebuie să vezi lucrurile diferit.

Diferită e dragostea dacă o ferești de minciuni. Diferită e dragostea dacă o trăiești la timp. Diferită e dragostea dacă înțelegi că e creația a două destine. Iar atunci când există dragoste, există și viață fericită. Iar unde e viață fericită, e și începutul unei povești. Fii sigur pe ceea ce simți și ce dorești. Iubește sincer și cu încredere. Treci dincolo de secunde, dincolo de rătăciri, dincolo de îndoieli. Fii acolo, alături, pentru că exact în acest moment posibil că se scrie povestea vieții tale.

Sunt trei piedici care nu-ți vor permite să transformi viața în poveste – minciuna, timpul și soarta. Timpul nu-l întorci, minciuna nu o uiți și soarta nu o poți schimba. Ai grijă să nu minți, să nu regreți și să schimbi, atunci când trebuie.

Foto: feat.az