Sunt relații din care trebuie să pleci ca să fii observat

Vii obosită acasă. El privește indiferent a treia partidă de fotbal. Îi ceri să te ajute cu un sfat. Ea își vopsește unghiile și-ți spune că nu are timp pentru așa ceva. Reproșezi că nu a reparat ușa la garaj. El se face că nu aude sau îți răspunde să nu te amesteci. O îndemni să mai ieșiți împreună la o plimbare. Te privește mirată, cum de ți-a venit această idee prin cap. Îl provoci să stea de vorbă cu tine dimineața la o cafea. El iese supărat la balcon și-și fumează țigara. O întrebi când e gata să te asculte și pe tine. Ea dă din cap a nepăsare. Cică nu are chef. În așa fel, lucrurile degradează într-o relație până când unul dintre ei nu are nimic altceva de făcut decât să plece. Abia atunci celălalt îi remarcă… absența.

Sunt relații toxice care nu îți aduc nimic bun. Nu te provoacă, nu te fac să vrei mai mult, nu te motivează să te implici, nu îți oferă doza de fericire și împlinire firească. Sunt relații în care unul se implică, luptă, cere și celălalt, din deprindere sau din lipsă de interes, iese pe ușa din spate de fiecare dată. Sunt momente când cel care iubește suferă prea mult și decide să plece. Celui indiferent, la început, nu-i pasă, apoi îi este dor, apoi vrea înapoi, apoi suferă la rândul lui de prostia și indiferența din trecut. Dar de ce să fie așa, dacă lucrurile pot fi anticipate?

Vrei o relație bună? Fii prezent! A fi prezent într-o relație probabil e cel mai corect, sănătos și apreciabil gest. Aceasta înseamnă să îți pese. Să vrei ca totul să meargă mai bine decât este. Nu duce lucrurile până la imposibil. Nu-l forța pe cel de alături să nu mai vrea să fie cu tine. Nu fi indiferent. Nu fi absent. Implică-te, iubește și permite celuilalt să facă la fel.

Sunt relații din care trebuie să pleci ca să fii observat. Nu transforma relația ta în astfel de relație!

Foto: webstage.bg