Sunt oameni muște și oameni albine. O pildă înțeleaptă!

Odată, un miliardar, trebuind să elibereze din funcție pe secretara sa pentru o odihnă binemeritată, căci deja lucrase cu el de foarte mulți ani, a decis să-i dea cîteva milioane de dolari ca aceasta să nu mai ducă lipsă de nimic. Și atunci, uluită, secretara îi spune:

– Ce faceți? Eu deja am economisit câteva milioane de dolari ca să-mi ajungă pentru toată viața.

– Dar cum anume ți-a reușit acest lucru? a întrebat foarte mirat miliardarul.

– Pai eu mereu am lucrat cu tine și mereu am mers la toate întâlnirile de afaceri. Când ați cumpărat teren sau alte titluri de valoare, eu am făcut același lucru, doar că în cantități mai mici. Am făcut întocmai ceea ce ați făcut și dumneavoastră.

Așa că, atunci când ați câștigat milioane, eu am câștigat sute de mii de dolari. Și când dumneavoastră ați făcut un miliard, eu am făcut un milion.

Iată și sfatul cel util sau învățătura pe care o puteți lua din acest exemplu: albina mereu te va ghida spre flori! Tu te vei dezvolta alături de oamenii inteligenți. Alături de oamenii buni îți vei atinge toate obiectivele.

Însă alături de oamenii răi mereu vei fi negativ. Cu oamenii harnici tu te vei strădui. Cu cei deștepți vei fi un geniu. Cu cei recunoscători te vei ridica tot mai sus și mai sus.

Stai departe de oamenii care nu au nici vise, nici obiective. Stai departe de oamenii care mereu se plâng pe viață. Ei te vor trage doar în jos.