fb

Sunt oameni care nu te vor părăsi niciodată, chiar dacă nu ți-au promis nimic

Cuvintele nu valoarează în dragoste mai mult decât condimentele. Dau gust și culoare, dar niciodată nu vor fi partea consistentă. Unele pot fi prea dulci și după câteva zeci îți stau în gât. Altele sunt mai amare ca pelinul, dar nu te vei sătura de ele prea repede. Cum nu te vei plictisi de cei care ți le vor spune.

Unii oameni sunt mai falși decât cuvintele pe care le spun. Dar rămâi alături de ei, pentru că îi iubești. Alții sunt sinceri și își îngroapă șansele la fericire cu sinceritatea lor. Pentru că de partea cealaltă vor fi oameni la fel de nemernici sau de sinceri.

De partea cealaltă va fi un bărbat care îți va spune că te iubește pentru sex. Va fi o femeie care îți va jura credință pentru bani. Vor fi profitori de dragoste și incapabili de emoții sincere. Dar vor fi și cei pentru care nu vei conta ca un pachet cu mușchi sau marfă cu silicoane. Ei te vor iubi fără cuvinte, din inimă. Iar asta va fi mult prea sincer ca să te îndoiești. Dar de cele mai multe ori vei lăsa pe ei și vei păstra profitorii.

Pentru că cuvintele sunt o vrăjeală, iar faptele un vis crezut pe loc, nu-i așa? Vei dori un bărbat care să-ți promită un viitor bun. Sau o femeie cu un prezent frumos, colorat. Ambii nu se vor ține de cuvânt, trădându-te. De ce? Pentru că atunci când cuvintele se vor termina, nu îți vor avea ce oferi. Vor fi goi pe interior.

Așa se ard oameni care au crezut mereu în dragoste. Se ard și apoi speră să dea din nou peste cei care îi vor putea iubi fără cuvinte, din inimă. Și ei sunt. Ei nu vorbesc, nu promit prea multe, nu se alintă în cuvinte, ci sunt alături. Și prezența lor se simte prin fapte, prin emoții, prin atitudine. Chiar și de-i îmbrățișezi o dată, simți câtă căldură se ascunde acolo, în suflet. Treabă nu au cuvintele, banii, poftele.

Sunt oameni a căror dragoste o vezi în timp, dar mai bine așa fel de dragoste decât cea trăită cu falsitatea cuvintelor. Mai bine cauți și găsești sau cel puțin știi că ai căutat decât să fii cu orice bărbat bun la cuvinte și impotent la fapte sau cu orice femeie alintată în vorbe și rece în trăiri. Atât.

Sunt oameni care nu te vor părăsi niciodată, chiar dacă nu ți-au promis nimic. Și sunt oameni care te vor lăsa într-o clipă, chiar dacă ți-au jurat dragoste veșnică. – autor anonim