Sunt bărbați care cred că iubirea este egală cu banii. Bărbați care cred că toate femeile se cumpără

Cineva mi-a spus că sunt complicată. Unii mi-au zis că a trăi lângă mine e frumos, dar trebuie să-mi facă față. Alții mi-au spus că e greu să fiu înțeleasă și mergând împotriva valurilor nu voi ajunge departe. Cineva mi s-a mai spus că sunt frumoasă și deșteaptă, și va fi un prost dacă mă va pierde. M-a pierdut. Pentru că cer prea multe, astfel credea el. Doar că eu… Nu i-am cerut călătorii, bani, blănuri, să-mi cumpere o casă. Am dorit atenție, iubire și sinceritate. Parcă nu e nimic complicat. Toți spun că e simplu. Dar unii o dau în bară. De ce? Pentru că…

Mai sunt și bărbați care cred că iubirea este egală cu banii. Bărbați care cred că într-o mașină și excursii exotice e întruchipată iubirea. Bărbați care cred că minciuna, trădarea, se poate ierta cu ajutorul hârtiilor valoroase. Bărbați care cred că toate femeile se cumpără. Îmi stă peste puteri să-i înțeleg pe acei oameni care nu se bazează pe reciprocitate, iubire sinceră, dar vor un om cinstit și iubitor. Vor să fie înțeleși și iubiți. Dar ei în afară de bani nu pot oferi nimic. Îi pot numi egoiști sau poate sunt niște suferinzi, niște dezamăgiți sau pur și simplu vor să se răzbune pe trecut. Trecutul ce i-au distruns sufleul în mii de bucăți. Sau le plac aventurile de-o noapte sau două. Sau sunt niște turiști care vor senzație. Nimic mai mult.

Atunci de ce nu-și aleg omul care urmărește același scop, să fie chit. Să nu fie loc de suferință, sentimente călcate în picioare. De ce ei vor să fie iubiți, dar în locul iubirii oferite tind să dăruiască dezamăgire? De ce bărbații care pot iubi au alături suflete indiferente și reci? Iar cei nepăsători îi au pe cei buni, blânzi, afectuoși, sufletiști? Oare doar astfel putem înțelege cum arată dezămagirea în iubire? Fiți iubitori și sinceri!

Cu drag, Mary!