fb

Este timpul să-ți asculți sufletul: ține minte aceste 10 adevăruri simple

Fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, se gândește ce se va întâmpla în continuare și ce trebuie să aștepte de la viață?

Uneori credem că propriile acțiuni sunt inutile și nu au un scop bine determinat. Avem tendința de a visa la o serie de lucruri efemere care nu se vor întâmpla doar pentru că sunt irealizabile, iar pentru a le realiza este nevoie de un truc magic.

De fapt, de câte ori te-ai întrebat în care punct al drumului tău te afli? Este minunat dacă știi răspunsul. Dar ce faci dacă nu-l cunoști? Este timpul să-ți asculți sufletul. El ascunde toate răspunsurile. Îți oferim 10 puncte care te vor ajuta să câștigi teren.

1. Ești acolo unde trebuie să fii. Fii sigur: tot ce se întâmplă duce doar spre bine. Indiferent la ce răscruce de drumuri te afli, nimic nu se întâmplă în zadar. Există un răspuns pentru tot ce se întâmplă.

2. Fii pregătit pentru orice schimbare, pentru că nu există nimic veșnic. Binele sau răul – totul trece. Primește fiecare minut așa cum este.

3. Tot de ce ai nevoie se află deja în interiorul tău. Iubirea, sufletul, compasiunea, voința – lucrurile cele mai importante cere îți definesc caracterul și pe tine ca persoană. Lumea interacționează cu tine anume la acest nivel.

4. În acest moment ești exact omul care îți dorești să fii. Obiectivul principal – armonia cu tine însuți. Nu este nevoie să te constrângi. Te schimbi doar atunci când te accepți așa cum ești.

5. Valoarea ta este definită doar de tine. Nu te vei simți fericit dacă în mod constant vei încerca să-i mulțumești pe ceilalți și să aștepți aprobarea sau laudele lor. Crede-mă, este imposibil să controlezi gândurile altora. Prin urmare, încearcă să te mulțumești doar pe tine.

6. Este mai ușor să lupți cu dificultățile dacă le privești din cealaltă parte. Te întristezi și îți faci griji atunci când încetezi să mai trăiești cu adevărat. Dar gândește că pe durata vieții astfel de evenimente sunt lipsite de sens.

7. Trăiește acum. Sigur, poți regreta lucruri din trecut și visa asupra viitorului, dar este mai bine să-ți găsești pasiunea și să acționezi. Tot prin ce ai trecut reprezintă experiența ta. Iar ceea ce va fi – aplicarea ei chiar din acest moment.

8. Lasă fricile. Vei experimenta esența vieții și puritatea iubirii adevărate numai când vei scăpa de frică. Cum? Mergi în întâmpinarea lor. Doar așa le poți depăși.

Advertisement

9. Încetează să mai controlezi totul. Chiar crezi că poți calcula în avans toate consecințele posibile ale anumitor acțiuni? Învață să iubești și să trăiești pur și simplu, fără sentimentul că toți îți datorează ceva.

10. Acceptă tot ce ți se întâmplă, fără judecăți. Lupta este inutilă, pentru că adversarul principal ești tu singur. Iubirea de sine este singurul lucru care te va ajuta.