Suflete pereche: ce se întâmplă când vă despărțiți

Uneori, soarta are alte planuri cu noi. Altele decât cele la care ne așteptăm. Dar trebuie să ținem minte că viața nu se sfârșește aici.

Nimic în viața asta nu se întâmplă fără un motiv anume. Relațiile cu sufletul – pereche nu se bazează doar pe atracție și pasiune. Un rol foarte important îl joacă relația emoțională. Știm prea bine cât de puternică și de profundă este legătura dintre două persoane de suflet.

Să avem alături de noi un suflet – pereche, este un adevărat dar al sorții. Doar că uneori se poate întâmpla să vină un moment în care să fim nevoiți să ne despărțim de acea persoană cu care am avut intenția să trăim până la adânci bătrâneți. Soarta ne oferă și surprize neașteptate. Oricât de ilogic sună, dar și sufletele – pereche se pot despărți. Poate că ne-am întâlnit într-un moment nepotrivit. Sau am întâmpinat anumite obstacole. De aceea separarea va fi dureroasă și dificilă pentru ambii parteneri. Ce se întâmplă după o despărțire neașteptată și forțată de sufletul
nostru pereche?

1. Ne doare

Despărțirea de persoana dragă ne provoacă dureri mari. Ne simțim triști. Ne simțim singuri. Suntem cuprinși de disperare. Și este ceva firesc, ceva de înțeles, fiindcă tocmai ne-am despărțit de persoana cu care am avut o relație frumoasă, puternică la nivel spiritual, psihologic, emoțional. Să încercăm să nu disperăm. Va trece. Timpul le
vindecă pe toate. Rănile se vor trata și ne vom putea din nou bucura de viață.

2. Gândurile noastre se întorc în trecut

Să alungăm gândurile este extrem de greu și dureros. Practic imposibil. Indiferent cât a trecut de la ziua în care ne-am despărțit, amintirile sunt vii și mereu ne vom aminti de trecut. Persoana pe care am iubit-o mereu va rămâne în inima noastră, oriunde ne-am afla. De aceea, nu trebuie să ne fie rușine și să ascundem emoțiile. Trebuie să le acceptăm și să le eliberăm.

3. Devenim diferiți

Despărțirea de cel drag va aduce o schimbare în viața noastră, o transformare a propriului Eu. Ne vom simți schimbați atât în exterior, cât și în interior. Vom avea impresia că ceva s-a rupt din noi, că ceva din noi lipsește. Dar timpul le va vindeca pe toate. Trebuie să învățăm să trăim cu inima frântă. Să căutăm să mergem mai departe. Să
devenim mai puternici și mai experimentați.

4. Se schimbăm atitudinea față de iubire

Ne vom schimba înțelegerea despre iubire. Ne vom da seama că am avut păreri anterioare eronate. Și că o altă asemenea iubire nu vom mai întâlni. Că alte asemenea sentimente nu vom mai trăi. Trebuie doar să acceptăm asta.

5. Vom exista, nu vom mai trăi

Vom simți că trăim în iad, dacă ne despărțim de sufletul nostru pereche. Vom face totul automat, fără să simțim ceva și ne vom simți pierduți în spațiu, cu un imens gol în suflet. Nu vom mai putea avea aceeași atitudine față de oamenii din jurul nostru și totul ni se va părea pustiu și lipsit de sens. Dar va trece. Într-un final, va trece.

6. Vom găsi altă iubire, dar nimic nu va mai fi la fel

Peste o vreme, vom iubi din nou. Doar că nu atât de tare și nu atât de puternică va fi noua iubire. Doar va fi nevoie să ne deschidem inimile și sufletele, și să primim noua iubire cu toată frumusețea și emoțiile ei.

7. Mergem doar înainte

Nu avem încotro. Mergem doar înainte. Cu această nouă experiență de viață, am devenit mai puternici emoțional. Avem alte viziuni asupra vieții. Avem un scop și drum de urmat.