Studiul Universității Harvard care a durat 75 de ani, a dezvăluit adevăratul motiv al fericirii oamenilor!

Ați auzit vreodată ca un studiu științific să dureze 75 de ani? Ei bine, anume studiul efectuat de câteva de generații de savanți ai Universității Harvard a analizat viețile a două grupuri de bărbați, începând cu vârsta copilăriei și până la decesul acestora.

Acest experiment științific grandios a fost efectuat cu scopul de a se apropia de destăinuirea misterului fericirii umane. Savanții au luat în considerație, în mod special, influența copilăriei asupra formării ulterioare a personalității individului.

Deci, spre ce credeți că fiecare om ar trebui să tindă în viața sa? Majoritatea oamenilor plasează banii și succesul pe primul loc, în acest sens. Dar conform descoperirii savantului Robert Waldinger, adevărul e absolut diferit.

În calitate de conducător al acestui studiu, Waldinger a colectat o serie amplă de motive ale unei fericiri autentice. S-a dovedit că motivele cel mai frecvent menționate sunt relațiile inter-umane sănătoase și prospere.

Anume dragostea este cea care ne face mai fericiți și mai satisfăcuți de propria noastră viață. Studiul a arătat, în mod special, că prezența alături de noi a unei persoane pe a cărei susținere putem conta, permite sistemului nostru nervos să lucreze într-un regim mai calitativ, decât în oricare alte circumstanțe, fapt care prelungește considerabil durata vieții.

Studiul a mai arătat și că oamenii care se simt singuri riscă să-și piardă mai repede sănătatea fizică decât toți ceilalți și chiar și să-și grăbească propria moarte. De aceea, sănătatea noastră psihologică contează mult mai mult, decât ni se pare la prima vedere.

Nu contează cât de mulți cunoscuți, prieteni sau amanți ai. Ceea ce contează cu adevărat, este profunzimea și siguranța acestor relații care ne garantează un echilibru psihologic și spiritual impresionant.

Acest lucru ne reamintește despre totalitatea valorilor autentice din viața noastră, dar și ne face să înțelegem, încă o dată, că putem avea toți banii lumii, însă dacă nu avem alături oameni dragi sufletului nu vom putea fi niciodată, cu adevărat, fericiți.