Știi de ce pierdem atât de ușor un om drag? Pentru că suntem prea orgolioși să spunem la momentul potrivit „Îmi lipsești”, „Iartă-mă” sau „Îmi pare rău”

Refuzi să dai importanță propriilor dorințe, doar pentru a părea mai fericit decât ești în realitate. Vrei să o faci să fugă după tine sau vrei să îl obligi să te iubească, chiar dacă nu mai simte nimic. Te împotrivești unor lucruri simple, apoi complici o relație până la imposibil și speri că nimic nu se va schimba.

Însă nimic nu va mai fi la fel. Îți vei da seama că ea e dezamăgită sau el e indiferent, vei simți pe propria piele cum e să îmbrățișezi pe un om drag și să nu primești răspuns. Apoi într-o zi vei fi respins sau respinsă din propriul vostru cerc al încrederii. Și vei ști că totul ar fi putut fi altfel. Doar să fi spus la timp „Iartă-mă”. Doar să fi spus la timp „Îmi lipsești”.

Nu ne despart cuvinte prea multe de oamenii pe care îi iubim, dar cărora le-am provocat suferință. E important, dar atât de important să recunoști la timp. Să vorbești despre asta. Să îndrăznești să treci dincolo de orgoliul tău.

Trebuie să-ți dai seama ce-ai putea pierde și cu ce-ai rămâne, dacă această satisfacție de moment e suficientă pentru a îndepărta un om. La naiba, nu e suficient nimic. Nu îți ajung nici toate cuvintele din lume și nici toți anii pentru a putea întoarce un timp pierdut. Iar dacă odată cu timpul pierzi și ceea ce te face fericit, durerea e și mai mare.

Să pierzi nu este greu. Ai rănit, ai spus ce nu trebuia, ai fost indiferent, i-ai spus că nu-ți pasă și asta e, a plecat de lângă tine. Greu este să păstrezi. Dar pe bune, asta merită tot efortul din lume. Uneori se întâmplă să-l faci pe cel de alături să se îndoiască de sentimentele tale, să plângă din cauza ta sau să vrea să fie singur.

Și nu pentru că ți-ai dori cu adevărat asta. Dar anume de asta și nu trebuie să faci din acest „se întâmplă” o destinație finală a relației voastre. Spune că-ți pare rău, demonstrează că nu ești așa, fii alături, recunoaște-ți vina. Pentru că nu vei iubi din orgoliu și nu vei fi fericit din indiferență. Niciodată!

Știi de ce pierdem atât de ușor un om drag? Pentru că suntem prea orgolioși să spunem la momentul potrivit „Îmi lipsești”, „Iartă-mă” sau „Îmi pare rău”.