– Știi cum eu numesc omul care ar face orice pentru femeia iubită, care este alături, corect și iubitor? – Cum? – Bărbat!

Nu trebuie să știi tainele universului ca să faci o femeie fericită. Dar poți să o iubești atât de mult, cât ea să devină universul tău. Apoi să împărțiți această lume infinit de frumoasă la doi. Apoi să aveți copii frumoși și o casă a voastră. Nu e nimic complicat să păstrezi o femeie. Trebuie doar să rămâi corect alături de ea, să fii de încredere, să o susții, să o iubești. Trebuie să fii bărbat. Bărbatul potrivit.

Nu există nici o scuză pentru indiferența față de o femeie. Dacă e cu tine, ești și tu cu ea. Dacă nu o vrei, pleci. Nu există motive pentru caracterul infantil sau grosolan avut lângă o femeie. Îninte să fii cu ea, trebuie să fii stăpân pe tine, responsabil de acțiunile și cuvintele tale, gata să prețuiești un om drag și gata să menții o relație serioasă. Altfel te înveți și apoi te implici. Nu te plângi că te lasă prea repede. Poate problema nu e în ea, dar în tine. Ea vrea încredere, tu nu te ții de promisiuni. Ea vrea dragoste, tu te mai gândești la fostele. Ea are planuri de viitor, tu încă nu ești împăcat cu prezentul. Și de aici apar problemele. Vrei fără să poți da ceva în schimb. Ceri fără să știi de reciprocitate. Iar într-o relație contează să miști lucrurile înainte, să demonstrezi. Trebuie să fii bărbat. Bărbatul potrivit.

Nu poți da vina pe o femeie că nu zâmbește prea des. Că nu e fericită. Poate ea nu zâmbește pentru că nu-i dai motive. Poate nu e fericită pentru că tu ești indiferent. Rece. Poate vrea să o inviți la o cină seara. Poate vrea o îmbrățișare înainte de somn din partea ta. Poate așteaptă să vii tu cu o soluție când ceva nu merge bine. Nu că nu are ea o soluție, dar că vrea să te vadă pe tine în acțiune. Om de încredere. Bărbat. Nu lângă toți bărbații femeia e femeie așa cum o vor aceiași bărbați. Nu toate relațiile sunt fericite, chiar dacă ea se implică și vrea să păstreze tot ce e între voi. Pentru că ești și tu. Pentru că nu e suficient să fii, dar trebuie și să faci ceva, ca să fie bine. Pentru că ea are încredere în tine. Pentru că cuvintele tale și faptele tale sunt importante. Pentru că trebuie să fii bărbat. Bărbatul potrivit.

– Știi cum eu numesc omul care ar face orice pentru femeia iubită, care este alături, corect și iubitor? – Cum? – Bărbat! – citat cu autor anonim. 

Foto: solo.az