Știam că nu meriți iubirea mea. Știam că nu meriți timpul meu

Știam că nu meriți iubirea mea. Știam că nu meriți atenția mea. Știam că nu meriți să fii sărutat și mângâiat. Știam că nu meriți timpul meu. Știam că nu meriți lacrimile mele. Știam că nu mă meriți… Dar ți-am oferit sufletul, inima, gândurile. M-am oferit fără ca să stau prea mult pe gânduri și am renunțat la multe de dragul tău. Nu că aș fi fost naivă sau o copilă îndrăgostită. Sau poate am fost. Am uitat…

Dar știu că de fiecare dată am sperat că te vei schimba. Că vei realiza cât de mult țin la tine. Că nu vreau un alt bărbat, mai bogat sau mai frumos. Dar te vreau pe tine. Așa cum ești. Cu defecte și cu calități. Nu doream să te schimb. Tu mă doreai altfel. Nu știu de ce.

Lângă tine am plâns. Mult am plâns. Lângă tine mă simțeam în plus. Lângă tine nu puteam să fiu eu, cea naturală. Mereu aveai ceva de obiectat. Mă durea că nu mă poți iubi. Totuși speram că te vei schimba. Așteptările mele au fost zadarnice. Am așteptat până am obosit. Am obosit să-ți demonstrez că îmi ești drag. Pur și simplu am obosit să mă cred un nimic. Am obosit să ofer prea mult și să primesc indiferență. Am obosit să lupt. Știam că dacă te mai iert, dacă mai sper, dacă te mai cred, dacă voi mai răbda, voi rămîne goală pe interior. Voi o fi femeie fără sclipire, pentru că nu eram iubită. Iar ce nu este iubit și nu e frumos, nici lumină nu are. De aceea am decis să te las. Nu că nu te-aș fi iubit, dar tu nu m-ai iubit.

Eu sunt femeie, pot oferi multe, dar dacă nu sunt iubită sunt ca o floare în pustiu. Iartă-mă că nu m-ai iubit. Iartă-mă că te-am iertat. Iartă-mă că te-am crezut. Iartă-mă că te-am răbdat. Iartă-mă, dar eu am plecat. Știu că iubiți și nu sunteți iubite. Mai știu că de fiecare dată sperați că vă va înțelege și se va schimba. Dar, vă greșiți amarnic. Plecați, nu repatați greșeala mea. Nu fiți triste cum am fost eu. Nu dăruiți pea mult celor care nu vă prețuiesc. Nu fiți naive așa cum am fost eu.

Cu drag, Mary!