Stai cât mai departe de bărbatul care este capabil de aceste lucruri

Nu întotdeauna povestea are un final fericit, mai ales dacă alături de tine ai un partener care doar îți consumă din energie și îți distruge viața. În acest caz toate momentele frumoase, toate speranțele și planurile cad la pământ odată cu realitatea.

Nu accepta în viața ta un bărbat cu un comportament toxic, care nu te respectă, care nu știe să respecte limitele, nu pune comunicarea pe primul loc ca să rezolvați toate neînțelegerile. Nu accepta un bărbat egoist care vine cu reproșuri, cu dependențe. Stai cât mai departe de bărbatul care este capabil de următoarele lucruri:

1. Vorbește urât despre familia lui

Un bărbat matur emoțional nu va vorbi negativ despre propria sa familie. O va face doar bărbatul plin de frustrări, plin de reproșuri aduse cu sine dintr-un trecut plin de regrete, plin de probleme interioare peste care încă nu a reușit să treacă.

Nu a reușit să accepte toate lucrurile care i s-au întâmplat. Este un bărbat imatur care continuă să poarte ranchiună celor dragi pentru momentele sale de nereușită sau să dea vina pe alții pentru tot de ce nu este capabil.

2. Îți critică în mod constant alegerile

Indiferent ce faci tu, fie că sunt eșecuri, fie că sunt realizări, el este partenerul care te critică în mod constant. El niciodată nu este de acord cu alegerile tale, cu deciziile tale. Abia așteaptă să clachezi ca să-ți reproșeze că te-a atenționat la momentul potrivit.

El este omul alături de care niciodată nu vei avea susținere, de încurajare. Dacă vrei cu adevărat să reușești, stai cât mai departe de astfel de persoane.

3. Nu are cât de puțină empatie

Incapacitatea de a empatiza îi reprezintă pe tot mai mulți bărbați. Faptul că partenerul nu poate simți durerea celor din jurul său, nu poate înțelege emoțiile celorlalți se va reflecta negativ asupra ta și a relației voastre.

Cu un partener lipsit de empatie nu vei putea lega o relație bună, nu vei simți susținerea lui la momentul necesar, pentru că el niciodată nu va înțelege prin ce treci. Un astfel de partener nu are ce căuta în viața ta.

4. Vorbește urât despre fostele lui

Bărbatul care vorbește urât despre fostele partenere, cu siguranță că va vorbi așa și despre tine la un moment dat. Nu te vede mai mult decât o femeie care trece la un moment dat prin viața lui.

Cu cât el va vorbi mai urât despre fostele sale, cu atât îți va fi mai clar portretul său psihologic, unul toxic și egoist, care se va pune doar pe sine pe primul loc și te va face dependentă emoțional de el, ca să aibă deplină putere asupra ta.

5. Minte des

Ai tot observat că partenerul te minte. Minciuna este una dintre principalele emoții care poate pune capăt oricărei povești de dragoste, oricât de frumoase și puternice ar fi ea de la început.

Faptul că partenerul te minte des denotă faptul că el nu are o intenție serioasă față de tine și că toate cuvintele spuse de el nu sunt decât niște minciuni. În asemenea persoane nu trebuie să ai încredere niciodată.

6. Te tratează cu indiferență

Bărbatul din viața ta niciodată nu te complimentează, nu observă noua ta coafură, nu îți admiră reușitele și nu te susține atunci când îi spui ce planuri de viitor ai. De ce să stai cu un astfel de partener și de ce să accepți față de sine un astfel de comportament?

Oare ca femeie te respecți mai puțin? Oare nu crezi că meriți mai mult decât o asemenea atitudine față de tine, din moment ce ai intrat într-o relație în care îți dorești grijă, respect, iubire?

7. Nu-și face planuri de viitor

De ce să și le facă, dacă el se simte foarte bine și așa? Are alături de sine o femeie frumoasă, puternică, deșteaptă și iubitoare, care îi oferă mereu ceea ce și-a dorit dintotdeauna. Pentru care nu a trebuit să lupte chiar atât de mult ca să o cucerească.

Niciodată nu ți-a vorbit despre un viitor împreună, nu ți-a demonstrat că el este pregătit pentru viața de familie, nu ți-a arătat că nu vrea să te piardă. Te-a făcut dependentă de el și știe că nu te vei descurca singură.

Nu merită să pierzi timp alături de un astfel de partener. Alături de el nu ai susținere și nici siguranță de viitor. Știi că oricând se poate întoarce și poate pleca, lăsându-te cu durerea.

© De Vorbă cu Tine