Spuneți că vă plac femeile frumoase și bărbații arătoși. Dar nu frumusețea decide pe cine să iubim, ci iubirea decide pe cine să considerăm frumoși

Bărbații mereu au fost topiți după femei frumoase iar femeile întotdeauna au avut o slăbiciune pentru bărbați arătoși. Așa e natura, așa sunt bărbații, așa sunt femeile. Doar că de la plăcere la dragoste e cale lungă și niciodată nu o să vezi un bărbat care va iubi sânii unei femei și nu femeia. Îi va fi mai plăcut să știe alături o femeie pe placul său, dar asta pe departe nu va fi motivul pentru care bărbatul nu va dormi nopțile sau le va dormi fericit alături de ea.

Așa și cu femeile. Nici una dintre ele nu va trăi adevărata dragoste doar pentru un mușchi în plus sau pentru doi ochi albaștri. Fie el josuț, brunet și un pic încovoiat. Fie el înalt, blond și slab. Dacă îl va iubi, dacă va exista acea emoție pe care ți-e greu să o explici dacă nu o trăiești, restul va fi doar un adaos de bun augur. Ei și ce dacă e grăsuță? Ei și ce dacă e slab? O iubești. Te iubește.

Dragostea nu te întreabă cât de scurtă trebuie să fie fusta femeii de care te vei îndrăgosti. Sau cât de plin să fie portofelul bărbatului ales. Vezi bine, aia nu e dragoste. E interes. Iar adevărata iubire vine mereu pe neașteptate și apoi crește în timp.

Pentru că nu poți să iubești pe cineva cu aceeași intensitate la început și după ani de zile. Cu cât știi mai bine omul drag cu atât îl iubești mai mult. Iar frumusețea aici nu are treabă. Însă exact în momentul ăla magic, momentul în care ceva îți răvășește stomacul văzând-o, atunci îți dai seama că e omul tău foarte simplu. Fie ai fi visat-o de atât de multe ori înainte, fie simți că o vei dori alături de atât de multe ori după. Iar odată ce începi să iubești, e imposibil să vezi altceva decât frumos la acel om. Pur și simplu e imposibil.

Iubirea e făcută din același aluat cu plăcerea, recunoașterea, atașamentul, în unele cazuri chiar și admirația. Spuneți-mi voi, cei care iubiți, că nu e așa. Când ai ochi să vezi doar pe el și când lângă ochii ăștia mai adaugi o inimă care bate tot pentru el, oare poți să observi altceva decât partea frumoasă? Oare atunci nu dorești decât să construiești frumos, să descoperi un suflet frumos, să trăiești un prezent frumos, să iubești un om frumos? Voi spuneți că banii și seducția cuceresc totul în lumea asta. Dar nu, ele niciodată nu vor cuceri adevărata dragoste.

Spuneți că vă plac femeile frumoase și bărbații arătoși. Dar nu frumusețea decide pe cine să iubim, ci iubirea decide pe cine să considerăm frumoși.