Spune înainte să fie prea târziu. Luptă înainte să nu mai vrei. Iubește înainte să nu ai cum

Atât de multe iubiri cad doar pentru că nu au fost trăite la timp. Atât de mulți oameni suferă doar pentru că nu au acceptat la timp un alt om în viața lor. Și nu a fost de vină timpul, dar ei. Deciziile ne determină viitorul. Alegerile ne determină gradul de fericire. O secundă face cât o viață și o viață o trăim într-o secundă, dacă o trăim lângă omul potrivit. Problema noastră e că prea des ne batem joc de timp și de cei care se oferă să ne iubească deschis, apoi prea mult ne batem joc de noi, fiind lași, rezervați, timizi și muți în dragoste. În loc să îndrăznim, facem un pas înapoi. Venim cu argumente stupide de genul “el era mai bun, o merita”. Pe naiba, ea pe tine voia alături.

Îninte să spui că e prea târziu este drum lung și o luptă înverșunată cu propria singurătate. Trecând de ea, vei găsi potrivit să îți deschizi sufletul. Vei dori să vorbești cu cineva. Să iubești pe cineva. Vei înțelege cât de false și trecătoare sunt plăcerile. Atunci vei dori să ții un om drag de mână. Va trebui să vorbești cu acel om. Va trebui să lupți pentru el. Va trebui să-l iubești cu adevărat.

Nu există argumente de umplutură pentru ratarea vieții tale. Nu există rezerve pentru ceea ce-ți dorești cu adevărat. E mult mai greu după să trăiești cu sentimentul că nu ai îndrăznit la timp. E mult mai greu să fii dezamăgit o viață. Să vezi un om pe care îl iubeai cel mai mult ținând de mână pe altul și pe copiii care probabil ar fi trebuit să fie ai voștri. Viața a fost întotdeauna o luptă. Ca să ai, trebuie să demonstrezi. Ca să fii auzit și ascultat, trebuie să spui. Ca să fii fericit, trebuie să iubești. Să iubești ca și cum ar fi ultima zi de dragoste pe pământ.

Spune înainte să fie prea târziu. Luptă înainte să nu mai vrei. Iubește înainte să nu ai cum.