„Spune DA vieții!” 7 sfaturi de milioane ale celebrului psihoterapeut Alfred Lengle

Ia-ți o pauză, accesează adâncurile sufletului tău și întreabă-te dacă ești cu adevărat fericit.

Noi suntem cei care ne formăm viața

Fiecare este responsabil pentru viața lui. Zilnic suntem nevoiți să facem decizii care ne va restructura încontinuu existența și ne va modela eul. De fiecare în parte depinde fericirea vieții lui, pentru că suntem capabili să o controlăm. Iar fiind optimist, ai toate șansele de reușită.

Savurează fiecare clipă trăită

Trebuie să primim emoții pozitive și din acțiunile simple, chiar din cele de rutină. Să bei o cafea fierbinte de dimineață, să te relaxezi sub un duș cald. Viața ta s-ar schimba dacă ai deveni mai sensibil la astfel de lucruri. De regulă începem să prețuim lucrurile simple când le pierdem. Nu ezita, bucură-te de ele acum.

Spune DA vieții!

Caută valoare în lucrurile care te înconjoară. Această acțiune îți va consolida relațiile fundamentale cu viața. Pentru că atunci când vezi că un lucru merită îți este mai ușor să spui Da, să întreprinzi ceva în acest sens.

Nu te sacrifica pentru alte persoane

Încetează să te sacrifici în favoarea altora. Dacă faci un lucru pentru alții în defavoarea ta, acel lucru în scurt timp își va pierde însemnătatea în ochii tăi. Ne sacrificăm, așteptând recompense sau recunoștință din partea altor persoane, iar dacă nu suntem răsplătiți, rămânem cu un gol interior și o dezamăgire.

Nu renunța la lucrurile importante pentru tine

Dacă un lucru are valoare pentru tine, tu nu vei renunța ușor la el. Depistează ce activități au un efect pozitiv asupra ta și perseverează pentru a le continua. Încetând să mai faci ceea ce îți place, vei experimenta un puternic sentiment de tristețe.

Sentimentele sunt fundamentale în viață

Fără sentimente viața este pustie și glaciară. A experimenta un sentiment înseamnă a exista cu adevărat și să a primi satisfacție din ceea ce înseamnă a trăi. Anume din acest considerent îndrăgostiții simt atât de intens că forța vitală pulsează în ei.

Explorează-ți eul

Înainte de somn întreabă-te cum a fost ziua, ce ai simțit, ce ai gândit. Astfel te vei cunoaște mia bine și nu vei risca să te simți într-o zi străin față de sine. Înainte să cercetezi lumea exterioară, descoperă-te pe tine.

Sursa :