fb

Sociologii ne avertizează despre un nou pericol căruia îi este supus aproape fiecare cuplu!

În ultima perioadă a scăzut semnificativ homofobia. Am devenit mult mai liberali în legătură cu orientările noatre amoroase. 

S-a schimat și viziunea asupra bărbatului heterosexual. Lui nu îi mai este teamă să își exprime mai deschis sentimentele și să investească într-o relație de afecțiune cu un alt bărbat heterosexual.

În ultimii ani s-a răspândit fenomenul “Bromance”, când bărbații prieteni se destăinuie unui altuia, nu le este rușine să se îmbrățișeze și să doarmă în același pat.

De ce aceasta ar fi o problema?

Relația de “Bromance” poate să reprezinte o amenințare pentru o relație dintre un bărbat și o femeie, deoarece o poate înlocui.

Stefan Robinson, Adam White și Eric Anderson din Universitatea din Winchester au intervievat 30 de studenți despre relația lor de “Bromance” comparativ cu cea amoroasă. Concluzia cercetării a fost că majoritatea participanților percep relația lor de prietenie cu un alt bărbat mult mai satisfăcătoare din punct de vedere emoțional decât cea cu o femeie.

În raport cu un prieten, un bărbat își poate permite să nu își ascundă imperfecțiunile, să nu creeze o imagine ideală cum încearcă cu o femeie.

El poate fi extrem de sincer și să îi destăinuie prietenului  lucruri care o femeie nu le-ar înțelege. Cu un prieten poate fi slab și vulnerabil, nu mai e nevoie să joace rolul unui erou, unui protector a femeii.

Odată ce implicarea emoțională nu este o condiție necesară unei apropieri trupești, bărbatul poate profita de acest lucru. Împlinirea spirituală el o poate dobândi cu ajutorul unui alt bărbat, iar satisfacția fizică o poate obține cu o femeie, de care însă nu e nevoie să se atașeze afectiv.

Stefan Robinson afirmă că: “Bărbații heterosexuali țin foarte mult la prietenii cărora se pot deschide, într-o măsură atât de mare încât ar pune la dubii necesitatea susținerii unei relații hetero tradiționale ”.

Femeile au des tendința de a încerca să influențeze și să modeleze comportamentul unui bărbat. Cei care conștientizează aceste acțiuni de manipulare neapărat se vor simți presați. Mai multă comunicare, mai multă înțelegere și cunoaștere a omului de alături ar fi cheia unei relații puternice între un bărbat și o femeie. 

Source :

cluber